TOTO lahodné ovocie si dokáže poradiť s brušným TUKOM! Ale aj posilňuje srdce, znižuje krvný TLAK, pomáha pri ochoreniach pečene či obličiek

V oblasti brucha máme dva druhy tukov. Jeden sa hromadí priamo pod kožou, pričom druhý  hlbšie v bruchu (viscerálny). Oba nie sú v nadmernom ...

V oblasti brucha máme dva druhy tukov. Jeden sa hromadí priamo pod kožou, pričom druhý hlbšie v bruchu (viscerálny). Oba nie sú v nadmernom množstve u nikoho vítaným spoločníkom.

Fotogaléria

So svojim bruchom nie je spokojná väčšina z nás. Občas tak naše postavy vyzerajú ako hrušky. A práve hruške tvarovo podobné avokádo je bohatým zdrojom minerálnych látok (draslík, meď,  horčík, fosfor) a vitamínov (C, E, K, H, B3, B5).

Dužina obsahuje iba málo cukru, ale na ovocie nadmerné množstvo tuku. V Amerike ho často označovali ako „maslo chudobných“. Okrem toho je skvelou náhradou za majonézy či dresingy, len si treba dať pozor na skonzumované množstvo.

Schudnite DVAKRÁT rýchlejšie: Týchto 6 byliniek útočí na BRUŠNÝ TUK, zaobstarajte si ich v čerstvej forme ešte dnes! Zobraziť článok

Napriek obsahu tuku má priaznivé účinky pri ochoreniach pokožky a slizníc, posilňuje srdce, znižuje krvný tlak, pomáha pri ochoreniach pečene, obličiek a močových ciest.

To ale nie je všetko. Pri výskume z roku 2021 na vzorke 105 ľudí s nadváhou sa počas troch mesiacov zistilo, že konzumácia avokáda znižuje vysoké hladiny škodlivého viscerálneho tuku (nachádza sa okolo telesných orgánov), ktorý je najviac viditeľný pri brušnej obezite. Záver výskumu ukázal, že avokádo vie tento nežiadúci proces zastaviť alebo dokonca zvrátiť.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});