Tri datle denne majú na naše telo ZÁZRAČNÝ účinok: Pomoc pri CHUDNUTÍ a sezónnych alergiách sú len začiatkom! Čo všetko ešte dokážu?

Datle sú bohatým energetickým zdrojom plným draslíka, mangánu, horčík, železa a vitamínov B. Síce nepatria medzi povestné superpotraviny, ...

Datle sú bohatým energetickým zdrojom plným draslíka, mangánu, horčík, železa a vitamínov B. Síce nepatria medzi povestné superpotraviny, ale nemajú k nim ďaleko.

Fotogaléria

Pre ľudí so sezónnymi alergiami?

Iná odborná štúdia zistila, že zmierňuje príznaky sezónnych alergií. Dalo by sa povedať, že sú také prírodné antihistaminiká. Obsiahnuté minerály (fosfor, draslík, vápnik, horčík) udržiavajú v dobrej kondičke aj naše kosti, čo prospieva celkovej prevencii ochorení našej kostry.

Senná alebo alergická NÁDCHA? Tieto domáce prostriedky vám poskytnú ÚĽAVU, obklopte sa nimi ešte dnes. A čo odporúčajú ORL lekári? Zobraziť článok

Datlový top hetrik!

Datle chránia náš tráviaci systém a črevá pred škodlivými baktériami. Pravidelní konzumenti si nimi zvyšujú množstvo tých „dobrých črevných baktérií“, ktoré nás chránia pred premnožením buniek rakoviny hrubého čreva.   

Hotový zázrak: Fazuľou nešetrite, toto sú dôvody, prečo ju jesť! Zobraziť článok

Rovnako tak majú priaznivý vplyv aj na našu úroveň stresu, ktorý môže viesť k rozvoju rôznych ochorení srdca. Zároveň draslík znižuje krvný tlak a tým aj riziko mŕtvice.

Vysoký obsahu vlákniny navodzuje pocit sýtosti na dlhú dobu a zabraňuje výkyvom hladiny cukru v krvi. Datle zbavujú naše telo toxínov, stimulujú trávenie a metabolizmus, ktorý naštartuje chudnutie.

Koľko vajíčok zjesť týždenne, aby ste až o 60 percent znížili pravdepodobnosť srdcových ochorení: Máme PRESNÉ ČÍSLO! Zobraziť článok

* Datle rastú v subtropických a púštnych oblastiach Severnej Afriky a Blízkeho východu, kde patria k základným miestnym potravinám. Medzi ich najväčších producentov patria Tunisko, Irak, Egypt, Španielsko a Maroko. Hoci existuje takmer tristo rôznych kultivarov, na európskych trhoch je najčastejší Deglet Noor, pestovaný najmä v Tunisku a Alžírsku. Datľové palmy vyžadujú dobre priepustné hlboké piesočnaté hlinité pôdy s pH 8-1.

Plody sa konzumujú prevažne vysušené, čo zlepšuje ich trvanlivosť. V niektorých kultúrach veria, že datle majú afrodiziakálne účinky. Najmä v arabských krajinách sú datle súčasťou každodennej kuchyne, kde sa podávajú napr. zlisované do bochníka alebo sa pečú na masle.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});