Tri datle denne majú na naše telo ZÁZRAČNÝ účinok: Pomoc pri CHUDNUTÍ a sezónnych alergiách sú len začiatkom! Čo všetko ešte dokážu?

Datle sú bohatým energetickým zdrojom plným draslíka, mangánu, horčík, železa a vitamínov B. Síce nepatria medzi povestné superpotraviny, ...

Datle sú bohatým energetickým zdrojom plným draslíka, mangánu, horčík, železa a vitamínov B. Síce nepatria medzi povestné superpotraviny, ale nemajú k nim ďaleko.

Fotogaléria

V priemere obsahujú 21 % vody, 75 % sacharidov (63 % cukrov a 8 % vlákniny), 2 % bielkovín a menej ako 1 % tuku. V 100 gramoch dodávajú 1 180 kilojoulov potravinovej energie a sú miernym zdrojom (10 – 19 % dennej hodnoty) kyseliny pantoténovej.

MRKVA je hotová BOMBA pre zdravie: 6 dôvodov, prečo ju okamžite zaradiť do jedálnička, ale POZOR má to jeden dôležitý háčik! Zobraziť článok

Podľa výskumu izraelského profesora Michaela Avirama z Izraelského technologického inštitútu v Haife napriek svojej vysokej sladkosti, nezvyšujú hladinu glukózy v krvi a pomáhajú chrániť tepny pred upchávaním. A priaznivých účinkov na ľudské zdravie poskytujú datle oveľa viac.

Starším ľuďom pomáha udržiavať v norme krvný tlak a problémy s hemoroidmi. Vďaka vysokému obsahu vitamínu B6 sú dobrým pomocníkom v boji proti stresu, nervozite a depresiám.

Aspoň 1 jablko denne? Fakty hovoria jasnou rečou - toto ovocie treba jesť! Zobraziť článok

Taký horčík, draslík, antioxidanty a vitamíny nás vedia pri únave dobre fyzicky vzpružiť. Zajesť si pár datlí na desiatu alebo olovrant preto ocenia nielen športovci či ťažko fyzicky pracujúci ľudia. Ovocný cukor dodá každému dosť energie na ďalšie hodiny.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});