Herečky, ktoré dobre poznali odvrátenú stranu starého Hollywoodu: Nahá mŕtvola v spálni, dobodaný mafián aj znásilnená mladá hviezda

Hollywood! Kde to žije, kde sa dajú zarábať peniaze, kde na vás čaká sláva aj vášnivá láska. Ale aj krutý, nevyspytateľný!

Hollywood! Kde to žije, kde sa dajú zarábať peniaze, kde na vás čaká sláva aj vášnivá láska. Ale aj krutý, nevyspytateľný!

Fotogaléria

Éra filmovej mekky začala v 30. rokoch minulého storočia. A bolo by naivné si myslieť, že tam všetko bolo v súlade s kostolným poriadkom. V skutočnosti toto miesto skôr pripomínalo kriminálne podsvetie, kde mali svoje miesto vyhrážky, fyzické násilie, sexuálne násilie vrátane znásilnenia, drogy aj vraždy.

Šéfovia veľkých filmových štúdii za každú cenu chránili povesť svojich spoločností, a kto sa rozhodol o nekalých praktikách rozprávať, bol nejakým spôsobom umlčaný. Verejnosť videla len šťastné tváre svojich hereckých hviezd.

Judy Garland, Elizabeth Taylor, Natalie Wood
DESIVÉ príbehy detských hviezd zo starého Hollywoodu: DRASTICKÉ diéty, sexuálne obťažovanie a zaobchádzanie ako s tovarom Zobraziť článok

Po mnohých rokoch však niektoré prípady vyplávali na povrch, a dodnes vás z nich od hnusu strasie.

Jean Harlow (* 3.3.1911 – † 7.6.1937)

Bola sexsymbolom 30. rokov minulého storočia, ktorú okrem filmových úloh (Red-Headed Woman, Red Dust, Dinner at Eight, Reckless či Suzy) dostala do povedomia aj záhadná smrť manžela. Blonde Bombshell alebo Platinum Blonde, ako ju média prezývali, bola vo filmovom priemysle len deväť rokov, ale stihla zaujať.

V roku 1932 sa ako 21-ročná vydala za svojho druhého manžela Paula Berna, ktorý jej ako renomovaný filmový producentov mohol rozbehnúť kariéru. Postupne sa ich manželstvo zhoršilo z dôsledku žiarlivosti a údajného domáceho násilia. Raz mala ísť za svojím agentom rozrušená s tým, že ju manžel zbil palicou. Bern mal pritom stále pomer so svojou sekretárkou Irene Harrison.

Búrlivý vzťah Jean a Paula sa skončil po pár mesiacoch 5.9. 1932, kedy komorník našiel Bernovo nahé telo v spálni. Príčinou smrti mal byť výstrel do hlavy. Hoci polícia našla list na rozlúčku, vyšetrovala prípad ako vraždu. Podozrivých bolo viacero osôb.

Hollywoodska hviezda Ava Gardner: Koľkokrát išla na potrat kvôli filmovým zmluvám? Zobraziť článok

Jedným z nich mohla byť bývalá manželka Dorothy Millette, ktorá trpela psychickými problémami a po Bernovej smrti ju našli utopenú po skoku z parníka Delta King, premávajúceho pasažierov medzi San Franciscom a Sacramentom.

Alebo to bola nešťastná Jean Harlow, ktorá sa dozvedela o manželovej pretrvávajúcej nevere, či si s ním niekto potreboval vybaviť účty? Čokoľvek sa v tú noc stalo, pravdu sa už pravdepodobne nikdy nedozvieme.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});