Herečky, ktoré dobre poznali odvrátenú stranu starého Hollywoodu: Nahá mŕtvola v spálni, dobodaný mafián aj znásilnená mladá hviezda

Hollywood! Kde to žije, kde sa dajú zarábať peniaze, kde na vás čaká sláva aj vášnivá láska. Ale aj krutý, nevyspytateľný!

Hollywood! Kde to žije, kde sa dajú zarábať peniaze, kde na vás čaká sláva aj vášnivá láska. Ale aj krutý, nevyspytateľný!

Fotogaléria

Lana Turner (* 8.2.1921 - † 29.6. 1995)

Ďalší ženský sexsymbol, ktorý bol stelesnením amerického sna. Okrem fyzickej krásy oplývala aj talentom. Sympatická blondínka si život užívala doslova veľkou lyžicou, okrem skvelých filmov (Madame X, Johnny Eager, Peyton Place, The Bad and the Beautiful, Imitation of Life, The Postman Always Rings Twice) v jej živote nechýbali ani muži. Okrem ôsmich manželov tu bol aj zástup krátkodobých milencov, ktorých pravidelne preberal dobový bulvár.

 ROMY SCHNEIDER
Trápenie krásnej Romy Schneider: Tragická smrť syna, alkohol a podrezané žily kvôli hereckej legende Zobraziť článok

V 50. rokoch Lana stretla gangstra Johnnyho Stompanata do ktorého sa zamilovala. Láska trvala len do okamihu, kým sa nedozvedela, čím sa Johnny skutočne živí – vyberal peniaze pre mafiu. Na všetkých žiarlil a jeho neustále vyčíňanie vzťah otrávilo a po čase ju aj fyzicky týral.

Lana sa často bála, že ju zabije. Ich vzťah skončil tragicky 4.4. 1958, kedy sa dvojica prudko hádala v herečkinej vile v Beverly Hills. Počas nej zo strachu o matku zobrala iba 14-ročná Cheryl (ktorú mala s hercom Josephom Stephenom Craneom) nôž a Stompanata dobodala na smrť. Na súde tvrdila, že konala v sebaobrane a ako súčasť matkinej obrany. Dievča bolo nakoniec oslobodené.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});