Hollywoodska hviezda Ava Gardner: Koľkokrát išla na potrat kvôli filmovým zmluvám?

Koľko herečiek si môže povedať, že ich kariéra trvala pol storočia? Ona to dokázala. Stala sa jednou z popredných hollywoodskych hviezd, ...

Koľko herečiek si môže povedať, že ich kariéra trvala pol storočia? Ona to dokázala. Stala sa jednou z popredných hollywoodskych hviezd, a právom ju zaradili aj medzi najkrajšie ženy svojej doby.

Fotogaléria

Ava Lavinia Gardner sa narodila na Štedrý deň roku 1922 na malej americkej farme blízko Brogdenu ako najmladšia zo siedmich detí. Vyrastala na južanskom vidieku, odkiaľ vzišla jej záľuba v chôdzi naboso a šťavnatom slovníku (ako raz uviedol istý novinár, nadávala tak, „ako by sa spolu prekárali námorník s vodičom kamiónu“). Z Avy postupne vyrástla očarujúca zelenooká brunetka.

Ale stačila jedna návšteva u sestry Bappie v New Yorku, a život sa jej od základov zmenil. Jej švagor Larry Tarr bol profesionálny fotograf, ktorý mladú Avu nafotil, a podarenú fotografiu vystavil vo výklade svojho fotoštúdia na 5. Avenue ako reklamu. Tú si našťastie všimol vyhľadávač talentov filmového štúdia Metro-Goldwyn-Mayer Barnad Duhan.

Slovo dalo slovo a Ava zamierila na vstupný pohovor, kde získala bežnú zmluvu. Zanechala školu a vybrala sa do Hollywoodu, kde pre svoje nezrozumiteľné karolínske nárečie dostala prideleného lektora, aby ju naučil správne rozprávať, a rovno aj učiteľku spevu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});