Milujete talianske reštaurácie? Neurobte si HANBU! Vyhnite sa týmto TROM hrubým omylom pri stolovaní a ukážte, že sa vyznáte

Talianske jedlo sa stalo neoddeliteľnou súčasťou západnej kultúry. Pizza, cestoviny, rizoto – zoznam je dlhý. Vedeli ste však, že sa ...

Talianske jedlo sa stalo neoddeliteľnou súčasťou západnej kultúry. Pizza, cestoviny, rizoto – zoznam je dlhý. Vedeli ste však, že sa v talianskych reštauráciách (možno) dopúšťate zaužívaných omylov?

Fotogaléria

1. Špagety, lyžička a krájanie na drobné kúsky

Vybrali ste sa do svojej obľúbenej talianskej reštaurácie v bielej blúzke a z obáv pred škvrnami si jednoducho krájate špagety na malé kúsky? Chyba! 

Tajomstvo štíhlosti Talianok odhalené.
Žijú naplno a vychutnávajú si život: Ako je možné, že Talianky majú také krásne a ŠTÍHLE TELÁ? Toto je ich tajomstvo! Zobraziť článok

Talianskym bontónom je skrútiť špagety vidličkou do hniezda veľkosti sústa a potom ich zjesť. Presne tak! Treba použiť iba vidličku, pretože v Taliansku nenájdete polievkovú lyžicu, ktorá by pomohla pri obtáčaní.

2. Vytieranie omáčky chlebom

Jedlá z cestovín prichádzajú v mnohých rôznych variáciách. Lahodné omáčky sa navzájom doslova prekonávajú, preto je logické, že sa nechcete vzdať ani jednej jedinej kvapky.

Ilustračné foto.
Máte chuť na mimoriadne dobré cestoviny? VZÁCNY RECEPT na Spaghetti alla gambonara si dobre odložte! Zobraziť článok

Takže. Dojesť zvyšok omáčky s chlebom alebo nie? V uvoľnenej domácej atmosfére áno, nie však pri formálnych príležitostiach alebo v elegantných reštauráciách! Tam jedzte omáčku výlučne s cestovinami.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});