VRÁSKY, akné, fľaky? Ak budete TRPEZLIVÁ, táto antiage zložka dokáže s pleťou zázraky, zistite, ako to funguje!

Tak si to ujasnime. Je humbuk okolo retinolu opodstatnený? Odpoveď znie: Áno!

Tak si to ujasnime. Je humbuk okolo retinolu opodstatnený? Odpoveď znie: Áno!

Fotogaléria

Skutočná bomba proti starnutiu

Účinnej zložke trvá približne osem až dvanásť týždňov, kým sa prejaví. Nástup môže byť dlhší alebo kratší v závislosti od typu pleti. Buďte trpezlivá, stojí to za to!

Chcete vyzerať mladšie? Vyskúšajte účes milovaný celebritami! Týmto kráskam ubral hneď niekoľko rokov Zobraziť článok

Retinol aplikujte iba večer. Je možné použiť ho na tvár, krk, dekolt aj chrbát. Ale pozor. Pokožka bude po aplikácii citlivejšia na slnko, čo znamená, že denná ochrana je nevyhnutnosťou! Nanášajte ho iba na úplne suchú pokožku, najmä ak ste začiatočníčka. V opačnom prípade môžete pokožku nepekne podráždiť.

Na začiatku stačí aplikovať účinnú látku 2 až 3-krát týždenne. Dávky môžete pomaly zvyšovať.

Počas dní s retinolom by ste sa mali vyhýbať aktívnym zložkám, ktoré môžu dráždiť pokožku. Ide napríklad o chemický peeling, ale aj iné produkty ako krémy s AHA či BHA kyselinami.

S prvými vráskami dokážete spoľahlivo zatočiť: Pozrite sa, čo obsahuje kozmetika žien, ktoré oddialili starnutie! Zobraziť článok

Drobné podráždenia pokožky, najmä v začiatkoch, ukazujú, že sérum skutočne funguje. Tieto vedľajšie účinky by však mali zmiznúť po niekoľkých týždňoch. Objaviť sa tiež môže veľmi suchá pokožka, začervenanie, pocit tepla alebo svrbenie. 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});