Rozšírené a viditeľné póry sú obrovským problémom mnohých žien: Čo s tým? Vďaka týmto zložkám dosiahnete SKVELÉ VÝSLEDKY!

Existuje niečo nepríjemnejšie ako viditeľné póry na pokožke? Mnohé ženy trápia aj vo veku 30, 40 či dokonca 50 rokov. Ako vlastne póry ...
  • Zdroj: Getty/svetikd

Existuje niečo nepríjemnejšie ako viditeľné póry na pokožke? Mnohé ženy trápia aj vo veku 30, 40 či dokonca 50 rokov. Ako vlastne póry vznikajú a je možné sa ich zbaviť? Čítajte.

Prečo majú niektorí ľudia veľké póry a iní nie?

Veľkosť pórov je daná dispozíciou, hormónmi a životným štýlom. Svoju úlohu tu zohráva aj tvorba mazu v kombinácii s typom pleti aj "hrúbka" vlasov ovplyvňujúca textúru pokožky a veľkosť pórov.

Čím účinne bojovať proti akné? Zvoľte tie najlepšie ingrediencie, toto sú jednoznačne ony! Zobraziť článok

Okrem toho, aj zvýšená produkcia mazu môže ovplyvniť kvalitu pleti a ak nie je správne vyčistená, póry pôsobia väčšie. V ideálnom prípade by ste mali staviť na konzistentnú rutinnú starostlivosť s výrobkami navrhnutými špeciálne na problémy s pórami.  

Krása vychádza aj zvnútra

Strava a životný štýl tiež zohrávajú úlohu v štruktúre pokožky. Vyhýbajte sa cukru, alkoholu alebo mliečnym výrobkom, táto zmena vám môže viditeľne zlepšiť pleť.

undefined
Takto prinútite pleť nestarnúť: 6 potravín, ktoré konzervujú mladosť Zobraziť článok

Prísady ako citrusový extrakt, jojobový olej a extrakt z morského feniklu v ošetrujúcich produktoch minimalizujú póry a čistia ich. V kozmetike hľadajte aj extrakt z citrusov, extrakt z yuzu, AHA a PHA.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});