Elena Ceaușescu žila v luxuse, kým v krajine ľudia HLADOVALI a ZOMIERALI: Aj ženy komunistických DIKTÁTOROV boli kruté a bezcitné beštie!

Nadobudnutú moc vedeli šikovne využiť. Buď ňou stabilizovali manželovu politickú kariéru, alebo ju využili k osobnému prospechu, ktorý ...

Nadobudnutú moc vedeli šikovne využiť. Buď ňou stabilizovali manželovu politickú kariéru, alebo ju využili k osobnému prospechu, ktorý nemal so skromnosťou nič spoločné.

Fotogaléria

Elena Ceaușescu

Ako dcéra rumunského roľníka dostala iba základné vzdelanie. Z vidieka sa potom s bratom presťahovala do Bukurešti, kde pracovala ako pomocná sila v textilnej továrni. Tu sa po  vstupe do komunistickej strany (1939) strela s budúcim manželom Nicolaeom Ceaușescom. Bola to láska na prvý pohľad.

Ich vzťahu neuškodil ani častý pobyt mladého komunistu vo väzení. V roku 1947 sa vzali, a boli doslova nerozluční. Po komunistickom prevrate obaja stúpali v politickom rebríčku. Nicolae to dotiahol na Generálneho tajomníka.

SÉRIOVÁ VRAHYŇA zniesla zo sveta 21 ľudí, vrátane vlastných a cudzích detí: Chamtivá Mary Ann Robson neušetrila ani vlastnú rodinu Zobraziť článok

Elena svoju úlohu zohrávala aj v politike a nazývala sa najmilovanejšou dcérou rumunského ľudu, a Matkou rumunského národa. Sama bola matkou troch detí, ktoré nechávala sledovať tajnou políciou a miešala sa im neprimerane do súkromia.

V krajine mala takmer úplnú moc. Ľudia hladovali, kým ona sa topila v luxuse. Oboch ich nenávideli. Jedným z najbizarnejších faktov je, že Elena bola opisovaná ako „svetovo uznávaná vedkyňa“.

Marie Curie
Geniálna Madam Curie svojimi objavmi zmenila svet: Prvá žena, ktorá získala Nobelovu cenu, si ale TÝMTO podpísala ortieľ smrti! Zobraziť článok

Ako vedúca rumunského chemického výskumného tímu publikovala rôzne rozsiahle výskumné práce a knihy, pritom... bola mierne negramotná. Po revolučných udalostiach v Témešvári (1989) bola spolu s manželom zastrelená dávkou zo samopalu pri múre popravnou čatou.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});