Ženy brutálnych DIKTÁTOROV: Stalin, Chruščov a Lenin ich podvádzali, ponižovali ale aj milovali. Ako skončili?

V pozadí každého silného muža je silná žena. Aj tyrani či diktátori mali slabosť pre svoje polovičky, hoci ich ženy sa málokedy ukazovali ...

V pozadí každého silného muža je silná žena. Aj tyrani či diktátori mali slabosť pre svoje polovičky, hoci ich ženy sa málokedy ukazovali na verejnosti.

Fotogaléria

Josif Vissarionovič Stalin

Počas jeho krutovlády na poste generálneho tajomníka Komunistickej strany Sovietskeho zväzu podľa ruskej agentúry Memorial zahynulo vyše 2,6 milióna ľudí. Mnohí historici hovoria, že to číslo bolo oveľa vyššie.

Jeho prvou  manželkou bola Jekaterina Semjonovna Svanidze. Počas ich zoznámenia bolo dvadsaťročné dievča vtedajším gruzínskym revolucionárom úplne očarené. Zosobášili sa v roku 1906. Ich vzťah trval len 16 mesiacov. Zomrela necelý rok po narodení ich syna Jakova. Stalin ju skutočne miloval, no zanedbával kvôli politickej kariére. Po jej smrti o nej hovoril s dojatím.

Láska kvitne v každom veku: Tieto hviezdy mali svadbu až po 40-tke, dodnes sú šťastne spolu! Zobraziť článok

S druhou manželkou Nadeždou Sergejevnou Alliluyevou sa oženil v roku 1919. On mal vtedy 41, a ona len 18 rokov. Ich manželstvo bolo ťažké, veľa sa hádali a manželka pravdepodobne trpela duševnou chorobou. Spolu mali syna Vasilija a dcéru Svetlanu. Podľa dcériných  spomienok mal byť Stalin citovo chladný a paranoidný človek.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});