Elena Ceaușescu žila v luxuse, kým v krajine ľudia HLADOVALI a ZOMIERALI: Aj ženy komunistických DIKTÁTOROV boli kruté a bezcitné beštie!

Nadobudnutú moc vedeli šikovne využiť. Buď ňou stabilizovali manželovu politickú kariéru, alebo ju využili k osobnému prospechu, ktorý ...

Nadobudnutú moc vedeli šikovne využiť. Buď ňou stabilizovali manželovu politickú kariéru, alebo ju využili k osobnému prospechu, ktorý nemal so skromnosťou nič spoločné.

Fotogaléria

Tiang Čching

Narodila pod menom Luan Šu-meng do rodiny chudobného obchodníka. Najprv jej učarovalo potulné divadlo, ktorému sa rozhodla venovať aj cez posteľ s vplyvnými milencami. Z neúspešnej herečky to cez stranu dotiahla až na štvrtú manželku komunistického čínskeho diktátora Mao Ce-tunga, od ktorého bola o 20 rokov mladšia.

Bola to zlomyseľná, násilnícka a po moci bažiaca žena, čo sa prejavilo v tom, že bola jednou z hlavných iniciátoriek kultúrnej revolúcie v krajine. Po svadbe v roku 1938 sa najprv stala manželovou hovorkyňou, potom vedúcou kultúrnych záležitostí a nakoniec členkou politbyra, čím sa stala najmocnejšou ženou v Číne.

Griselda Blanco
Narkobarónka ČIERNA VDOVA nemala žiadne zábrany: Okázalý luxus, drogy za milióny dolárov, orgie a HROMADY MŔTVOL Zobraziť článok

Bola zodpovedná za prenasledovanie stoviek a smrť desaťtisícov ľudí. Kým manžel radšej opúšťal politické dianie a radšej trávil čas s mladými milenkami, ona pevne držala moc. Po Maovej smrti (1976) vypukol boj o moc, z ktorého ju nakoniec odstavili. V roku 1980 bola odsúdená k trestu smrti, ktorý je bol zmiernený na doživotie. V roku 1991 radšej spáchala samovraždu, mala 77 rokov.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});