To, že nedokážete v noci spať, môže mať vážne príčiny! Riešenie týchto problémov NEODKLADAJTE, ohrozujete vaše psychické a fyzické zdravie

Málokedy prespíte celú noc? Podľa definície trpíte poruchou prespania celej noci. Ide o okolnosť, ktorú by ste nemali ignorovať.

Málokedy prespíte celú noc? Podľa definície trpíte poruchou prespania celej noci. Ide o okolnosť, ktorú by ste nemali ignorovať.

Fotogaléria

Ak sa ráno cítite unavená a vyčerpaná, môžeme s istotou hovoriť o zlej alebo bezsennej noci. Ťažkosti so spánkom sa zvyčajne vyskytujú v kombinácii s ťažkosťami so zaspávaním, označovanými ako nespavosť.

Porucha spánku je, keď sa „problémy“ vyskytujú aspoň trikrát týždenne a trvajú aspoň mesiac. Sila a trvanie symptómov sa však líši od človeka k človeku. Okrem toho, už beztak nepokojný spánok vo väčšine prípadov znamená, že vás môže zobudiť najmenší hluk či pohyb vášho partnera.

Sprchujete sa v studenej, či teplej vode? Naoko banálna vec má obrovský vplyv na vaše telo, ale aj na CHUDNUTIE! Zobraziť článok

Týka sa vás to, keď:

• po prebudení dlho (asi 30 minút) ležíte v bdelom stave a už nemôžete zaspať

• dĺžka spánku sa skráti na menej ako šesť hodín a následkami trpíte počas celého dňa (únava, nesústredenosť, závraty atď.)

Ak nemôžete pravidelne prespať celú noc, musíte s tým niečo urobiť. Ako neoddýchnutá ste totiž zvyčajne menej výkonná a nesústredená, niekedy podráždenejšia alebo citlivejšia ako zvyčajne. Výnimkou nie sú ani fyzické ťažkosti, ako bolesti hlavy a pod.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});