Deje sa s vaším telom TOTO? Buďte v strehu, dostanete menštruáciu!

Jednoznačné príčiny PMS nie sú doposiaľ objasnené, rovnako ako otázka, prečo sú na tieto cyklické zmeny citlivé len niektoré ženy.

Jednoznačné príčiny PMS nie sú doposiaľ objasnené, rovnako ako otázka, prečo sú na tieto cyklické zmeny citlivé len niektoré ženy.

Fotogaléria

Na úvod trocha teórie. Predmenštruačný syndróm, známy pod skratkou PMS, sa vyskytuje približne u pätiny až polovice žien štrnásť až sedem dní pred menštruáciou.

Bolestivá menštruácia? Zalejte prevarenou vodou túto koreninu, úľava sa dostaví takmer okamžite! Zobraziť článok

Ak pociťujete nasledovné príznaky, s najväčšou pravdepodobnosťou dostanete menštruáciu: 

úzkosť, podráždenosť, zlosť, pocit napätia, únava, náladovosť, smútok, bolesť a napätie v prsníkoch, nesústredenosť, chuť do jedla, zhoršené trávenie, nafukovanie, bolesť v podbrušku, bolesť chrbta, problém so spánkom, akné, „tvrdé bruško“, vetry

Ide o vysoko individuálnu záležitosť, ktorá sa u každej ženy prejavuje inak. Známe sú desiatky rozličných príznakov rôznej intenzity, ktoré našťastie pomerne rýchlo odznejú (hneď v prvý alebo druhý deň po začatí menštruácie).  

Super dôvody, prečo si dopriať sex aj počas menštruácie Zobraziť článok

Kým niektoré ženy príznaky spojené s príchodom menštruácie výrazne neovplyvňujú, sú aj také, ktoré krvácanie uloží do postele. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});