To, že nedokážete v noci spať, môže mať vážne príčiny! Riešenie týchto problémov NEODKLADAJTE, ohrozujete vaše psychické a fyzické zdravie

Málokedy prespíte celú noc? Podľa definície trpíte poruchou prespania celej noci. Ide o okolnosť, ktorú by ste nemali ignorovať.

Málokedy prespíte celú noc? Podľa definície trpíte poruchou prespania celej noci. Ide o okolnosť, ktorú by ste nemali ignorovať.

Fotogaléria

Čisto ženská téma: tehotenstvo, dieťa, menopauza, stres...

Z toho vyplýva, že ženy sú všeobecne unavenejšie a kvôli tomu citlivejšie, no napriek tomu sa od nich vyžaduje, aby boli krásne, usmievavé, výkonné, milujúce, sexi, efektívne, rýchle, profesionálne, flexibilné... Kde to, preboha, končí?! Najmä voči čerstvým matkám je často namierená nevraživosť najmä v podobe komentárov na ich výzor. Uvedomte si, že tieto ženy nespia!

Sú krajiny, kde väzňov (nemorálne) týrajú prerušovaným spánkom. A potom sú tu ženy, ktoré nespia a je to takisto záťažové, no od nich sa vyžaduje, aby boli dobre naladené a zvládali každodenné povinnosti. Cítite to? Tú pachuť zvláštnych očakávaní?!

Okrem toho skrátené fázy hlbokého spánku môžu mať negatívny vplyv na váš kognitívny výkon nasledujúce ráno. V týchto spánkových fázach sa mozog organizuje tak, že spracováva zážitky z dňa a ukladá spomienky. Ak sa táto fáza opakovane preruší na začiatku, môže utrpieť výkon pamäte a z dlhodobého hľadiska aj kognitívne spracovanie a ukladanie toho, čo bolo zažité.

undefined
Erotický snár: Viete, čo znamená sex vo sne? ŽE NIE? Tak toto vás poriadne prekvapí! Zobraziť článok

To, čo sa začína dennou ospalosťou, zlou koncentráciou, zlou náladou či závratmi, sa môže čoskoro zmeniť na niečo vážnejšie – napríklad oslabený imunitný systém, vysoký krvný tlak, migrény, napätie, gastrointestinálne problémy, srdcovo-cievne problémy či dokonca chronické ochorenia, ako je cukrovka alebo napr. zvýšené riziko depresie, úzkosti a obezity.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});