OSEM návykov, ktoré si úspešní ľudia pestujú každý deň: Zariaďte sa ako oni, zmení vám to život

Vždy vás fascinuje, ako dobre si niektorí ľudia organizujú svoj život? Je to ľahšie, ako si myslíte! Nasledovné zvyky sú bežné pre väčšinu ...
  • Zdroj: Getty/vladans

Vždy vás fascinuje, ako dobre si niektorí ľudia organizujú svoj život? Je to ľahšie, ako si myslíte! Nasledovné zvyky sú bežné pre väčšinu úspešných ľudí.

Čo presne znamená úspech, si definuje každý sám. Pre niekoho to môže byť zodpovedná profesionálna pozícia, pre iného dobre fungujúci vzťah či dosiahnutie spoločenského cieľa, ku ktorému sa zaviazal. Všetky tieto definície však majú určité spoločné črty.

Keď ste úspešná, ste spokojná so životom, ktorý ste si pre seba vytvorili. Spôsoby, ako sa do tohto stavu dostať, sú rovnako odlišné, ako ich interpretácie. Existuje však niekoľko spoločných zvykov (zdravých) vrcholových manažérov, mysliteľov a šťastlivcov, ktoré by ste mali poznať.

1. Predstavujú si svoju budúcnosť

Táto technika vás privedie späť k individuálnej definícii úspechu. Pretože bez ohľadu na to, ako to môže vyzerať, potrebujete jasný cieľ, aby ste ho dosiahli. Nájdite si každý deň čas na predstavenie svojej budúcnosti, ktorú chcete. Okrem iného si pripomeniete dôvody, prečo na dosiahnutí stanoveného cieľa stále pracujete.

Nedosiahli ste kariérny úspech, lebo ste málo výrazná a hlučná? Sebavedomie nie je všetko! Problém žien na pracovisku je oveľa širší Zobraziť článok

2. Venujú čas plánovaniu svojho dňa

Aj vy máte dlhý zoznam úloh s prioritnými položkami číslo 1? Ale váš deň má predsa len 24 hodín! Úspešní ľudia si vždy nájdu čas na to, aby si naplánovali deň so všetkými nadchádzajúcimi úlohami, pričom každej z nich udelia reálny stupeň priority. 

Samozrejme, vždy je dobré byť flexibilný, no vedieť určiť, čo je momentálne najdôležitejšie, vám pomôže pri usporiadaní myšlienok. Či si tento plán vytvoríte večer vopred alebo skôr ráno, je na vás. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});