Vyberte si v reštaurácii radšej niečo iné: ŠTYRI exkluzívne gastro špeciality, ktoré (väčšinou) nestoja za vaše peniaze

Obzvlášť drahé jedlá, žiaľ, častokrát nezodpovedajú ich vysokej cene. Profesionálni kuchári prezradili, ktoré špeciality sa zákazníkom ...
  • Zdroj: Pexels / Unsplash

Obzvlášť drahé jedlá, žiaľ, častokrát nezodpovedajú ich vysokej cene. Profesionálni kuchári prezradili, ktoré špeciality sa zákazníkom v reštauráciách v mnohých prípadoch nevyplácajú.

Odložte si peniaze na niečo lepšie!

Najmä, ak ide o drahšiu reštauráciu, mnohým návštevníkom sa nechce venovať príliš veľkú pozornosť cene. Sú tam predsa preto, aby si dopriali niečo extra. A práve preto mnohé prevádzky zaradili do obzvlášť efektne znejúcich jedál mastnú prirážku, za ktorú (pri bližšom pohľade) podávané jedlo vôbec nestojí.

Toto je hotové ŠIALENSTVO, hovorí slávna kuchárka o chybe počas sviatočnej večere, ktorej sa možno dopúšťate aj vy! Zobraziť článok

A kto by to vedel lepšie ako šéfkuchári, ktorí pripravujú jedlá v najdrahších reštauráciách sveta? Niekoľko z nich americkému portálu „Thrillist“ prezradilo, ktorým špecialitám sa vysoká cenovka absolútne nehodí.

1. Kobe steak

Tento druh hovädzieho mäsa nemá vysokú cenu len tak pre nič za nič - pre znalcov mäsa je to veľká delikatesa. Ale! Kobe v skutočnosti nemôže byť okrem Japonska nikde inde predávané. Takže, ak narazíte v reštaurácii na Kobe steak, uvedomte si, že ide "len" o akúsi tuzemskú alternatívu, ktorá nemá s originálom veľa spoločného. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});