Granátové jablko si poradí s mnohými zdravotnými problémami: Pre TOTO by ste chutný červený poklad mali jesť čo najčastejšie

Granátové jablko je uvádzané ako symbol úrodnosti, plodnosti a blahobytu. Smelo k tomu môžeme dodať, že aj zdravia. Sladkokyslé exotické ...

Granátové jablko je uvádzané ako symbol úrodnosti, plodnosti a blahobytu. Smelo k tomu môžeme dodať, že aj zdravia. Sladkokyslé exotické plody sa oplatí jesť čo najčastejšie.

Fotogaléria

Zdravie

Granátové jablko je ideálny prírodný bojovník pri vysokom cholesterole a krvnom tlaku. Môže pomôcť predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam, zlepšuje krvný obeh, trávenie a imunitu.

Obsiahnuté polyfenoly vytvárajú akýsi „ochranný filter“ v cievach, čím ich chráni pred usadeninami a ich následnému zúženiu, čo bráni prietoku krvi a možnej mŕtvici alebo infarktu. Niektoré výskumy ho považujú za prevenciu Alzheimerovej choroby, pretože látky v ňom obsiahnuté chránia našu pamäť.

Ak trpíte na anémiu (chudokvrnosť) alebo potrebujete prečistiť krv, vie pomôcť aj pri nej. Šťava obsahuje trojnásobok antioxidantov v je zelenom čaji či červenom víne. Rovnako tak pomáha zmierniť bolestivú menštruáciu a oplatí si ho dopriať počas menopauzy.

undefined
Takto prinútite pleť nestarnúť: 6 potravín, ktoré konzervujú mladosť Zobraziť článok

Kozmetika

V kozmetických prípravkoch sa používa na oddialenie príznakov starnutia. Má priaznivé účinky pre kvalitu vlasov a prechádza ich vypadávaniu. Ak si z neho viete urobiť domácu pleťovú masku, postará sa o zdravú a jasnú pokožku.

Jeho cena v potravinách nie je síce zanedbateľná, ale zdravie máme iba jedno.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});