Prečo si denne dopriať trochu chia semienok? Pomáhajú pri DIÉTE, zlepšujú zdravie a to nie je všetko! Za toto vám telo poďakuje

Chia semienka sú jedlé semená šalvie hispánskej, ktorá pochádza zo stredného a južného Mexika. Semienka sú oválne a sivé s čiernymi a ...

Chia semienka sú jedlé semená šalvie hispánskej, ktorá pochádza zo stredného a južného Mexika. Semienka sú oválne a sivé s čiernymi a bielymi škvrnami, s priemerom okolo dvoch milimetrov.

Fotogaléria

Čo sa stane, keď ich budete jesť každý deň?

Výskumy dokazujú, že ak chia konzumujete denne, má to úžasný vplyv na vaše telo. Obsah vápnika zohráva hlavnú úlohu pri udržiavaní zdravých zubov a kostí a v malých semienkach sa nachádza aj bór (podporuje metabolizmus), horčík, fosfor a mangán pre silné zuby.

A nenasýtené tuky, vláknina a bielkoviny majú významný vplyv na vhodnú hladinu cukru v krvi.

Ak si zaobstarať BYLINKU, tak určite TÚTO: Jej výnimočné účinky sa dajú prirovnať k zázraku! Zobraziť článok

Americké ministerstvo poľnohospodárstva považuje chia semienka za jednu z najprospešnejších potravín, ktoré môžeme v súčasnosti použiť na liečbu cukrovky, takže superpotravina môže znížiť aj riziko vzniku cukrovky.

Vďaka vysokému obsahu vitamínu B, zrýchľuje metabolizmus a je tiež bohatý na omega-6, čím pomáha telu vstrebávať rôzne vitamíny rozpustné v tukoch, ktoré prispievajú k chudnutiu.

Serotonín a melatonín sú hormóny zodpovedné za dobrý spánok, a keďže sú v chia semienkach zastúpené vo významnom množstve, podporujú lepší spánok a odpočinok a vďaka vysokému obsahu antioxidantov zlepšujú stav pokožku a zabraňujú jej poškodeniu.

Okrem toho obsah vitamínu E prispieva k spomaleniu starnutia.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});