S krásnou "Emmanuelle" sa život nemaznal: Poznačil ho alkohol, drogy, sex aj násilie, zabila ju zákerná rakovina!

Holandskej modelke a herečke Sylvii Kristel stačil jeden film, aby sa medzinárodne zviditeľnila. Nepriamo sa však dostala do povestnej ...

Holandskej modelke a herečke Sylvii Kristel stačil jeden film, aby sa medzinárodne zviditeľnila. Nepriamo sa však dostala do povestnej škatuľky, z ktorej nebolo úniku.

Fotogaléria

Detstvo nemala ľahké. Narodila v holandskom Ultrechte rodičom závislým od alkoholu, ktorí prevádzkovali hotel. Matka ju ako bábätko hojdala cumlíkom zabaleným v koňaku, len aby skôr zaspala. Niet divu, že jej to ostalo po zvyšok života. Sama Sylvia tvrdila, že ju ako deväťročnú sexuálne zneužil starší hotelový hosť.

Jej telo ležalo v aute desať dní: Žiarivú kariéru Jean Seberg (†40) ukončila žalostná smrť, nad ktorou visia otázniky Zobraziť článok

V jedenástich skončila v cirkevnej internátnej škole. Keď tam prvú noc nemohla zaspať, požiadala mníšku o koňak. Tá si myslela, že len žartuje. Jej rodičia sa rozviedli, keď mala Sylvia 14 a jej sestra Marianne 12 rokov, po tom, čo ich otec odišiel z domu kvôli inej žene.

V roku 1968 začala študovať na vysokej škole angličtinu. Po úteku z domu si zarábala ako čašníčka, sekretárka a krátko aj na benzínovom čerpadle. Vďaka fyzickej kráse spájajúcej nevinnosť a androgénnu príťažlivosť a stala jednou z najznámejších európskych fotomodeliek.

Po získaní titulu Miss TV Holland bolo jej prvou myšlienka, že teraz snáď otec uvidí, akú mal doma krásnu labuť. Získaná popularitu ju zaviedla aj k holandskému filmovému priemyslu, kde v roku 1972 debutovala nahotou v krátkej snímke.

Britney Spears
Britney Spears sa načisto utrhla z reťaze: Nahé prsia si zakrýva len rukou, bradavku srdiečkom... Zobraziť článok

Počas prvého vážneho vzťahu (1973 – 1977) s o 23 rokov starším belgickým spisovateľom Hugom Clausom ju ten presvedčil, aby išla na kasting filmu Emmanuelle.

Ako dvadsaťročná nemala žiadne zábrany, urobila všetko, o čo ju režisér požiadal – a film videlo 650 miliónov ľudí na celom svete. Odvtedy filmové úlohy prichádzali.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});