Trápenie krásnej Romy Schneider: Tragická smrť syna, alkohol a podrezané žily kvôli hereckej legende

Už nikdy sa nezbaví nálepky cisárovnej Sissi, a vlastne je to tak dobre. V našich srdciach tak ostane už len pre túto hereckú úlohu ...

Už nikdy sa nezbaví nálepky cisárovnej Sissi, a vlastne je to tak dobre. V našich srdciach tak ostane už len pre túto hereckú úlohu nezabudnuteľná.

Fotogaléria

Narodila sa v roku 1938 ako Rosemarie Magdalena Albach-Retty, ale svet ju poznal ako očarujúcu Romy Schneider (†43). Rodáčka z Viedne mala rakúsko – francúzsky pôvod a umenie v génoch. Obaja rodičia sa živili herectvom.

Čoskoro po maturite sa debutovo objavila vo filme Keď biele orgovány začnú kvitnúť (1953). Nakrútila ešte ďalšie tri snímky, kým sa objavila životná úloha, v ktorej excelovala. Trojica filmov o rakúskej cisárovnej Alžbete Bavorskej (Sissi, Sissi, mladá cisárovná a Sissi, osudné roky cisárovnej) po boku Karlheinza Böhma.

Mick Jagger, Alain Delon
Keď ste rocková hviezda, ale vaším súperom je Delon... Internet obletela úžasná fotka! Zobraziť článok

Po úspešnej Sissi lukratívne filmové ponuky na seba nenechali dlho čakať. Kariéru skúšala aj v Hollywoode, ale bez väčšieho úspechu. Nakoniec sa vrátila do francúzskej kinematografie, kde ju bez výhrad prijali za svoju.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});