Aj napriek diéte a pohybu nechudnete? Možno ste to netušili, ale aj toto spôsobuje náhle PRIBERANIE NA VÁHE

Priberanie nemusí vždy súvisieť iba s nadmerným jedením, či sladkosťami...
  • Zdroj: Getty/LightFieldStudios

Priberanie nemusí vždy súvisieť iba s nadmerným jedením, či sladkosťami...

Stres, depresia, či úzkosť

To, čo sa deje vo vašej hlave a myšlienkach, sa veľakrát odrazí aj na vašom tele. Či už ide o zhoršenie zdravia, rôzne zdravotné problémy, ale aj náhle priberanie.

Jennifer Lopez
Chcete vyzerať ako BOHYŇA Jennifer Lopez? Koľkokrát cvičí a čo si dá na tanier? Speváčkino tajomstvo je odhalené, vyskúšajte! Zobraziť článok

Kým niektorí zo stresu chudnú, iní z neho dosť výrazne priberajú. Súvisí to s tým, že telo si zrazu začne ukladať všetko, aby sa „ochránilo“ pred hroziacou katastrofou. Na druhej strane, aj smútok môže byť príčinou toho, že začnete jesť viac a zajedať svoj žiaľ.

Menopauza

Pokiaľ sa nachádzate vo vyššom veku (45 – 55 rokov), príčinou vášho náhleho priberania môže byť práve začínajúca menopauza. Okrem priberania ju spoznáte aj podľa náhlych návalov tepla, búšenia srdca, nadmerného potenia, únavy, či zhoršujúcej pamäte.

Ach, tá PERIMENOPAUZA! Toto obdobie dokáže s telom ženy poriadne zatočiť: Tipy, vďaka ktorým to zaručene zvládnete ľavou zadnou Zobraziť článok

Hoci je chudnutie vo vyššom veku náročnejšie, fyzická aktivita a zdravý jedálniček by mali byť vašimi prioritami. Okrem toho, že si udržíte štíhle telo, cvičenie vám dodá aj sebavedomie a energiu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});