Koľko času by malo uplynúť medzi dvoma jedlami, ak chcete rýchlo SCHUDNÚŤ? Vaše telo spáli viac tuku, ak dodržíte tento HARMONOGRAM

V otázke úspešnosti chudnutia alebo udržiavania ideálnej hmotnosti je veľmi dôležité aj správne načasovanie jedál, nielen to, čo presne ...
  • Zdroj: Getty/Drazen Zigic

V otázke úspešnosti chudnutia alebo udržiavania ideálnej hmotnosti je veľmi dôležité aj správne načasovanie jedál, nielen to, čo presne jete.

Čo skutočne spúšťa, resp. naštartuje zdravé chudnutie? Jednoducho povedané - proces, kedy telo spáli viac kalórií, ako za deň prijalo. Vedci sa však čoraz viac zaujímajú o to, ako veľmi (z hľadiska spaľovania tukov) záleží na časovaní jedál, teda harmonograme raňajok, obeda a večere.

Dievčatá, schudnúť sa dá aj chôdzou: Aby ste spálili čo najviac kalórií, robte počas prechádzky TOTO Zobraziť článok

Kedy je teda vhodné raňajkovať, obedovať a večerať, aby ste rýchlejšie schudli a nenarušili metabolizmus? 

U zdravých ľudí by podľa mnohých štúdií malo medzi posledným jedlom dňa a raňajkami uplynúť aspoň 12 hodín. To znamená, že posledné jedlo zjete napríklad o 19:00 a ďalšie si dáte nasledujúce ráno o 7:00. Pozor, je veľmi dôležité, aby prvé jedlo dňa bolo bohaté na živiny, napríklad v podobe energizujúceho smoothie.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});