Telo vás pred rakovinou prsníka VARUJE: Neprehliadnite tieto príznaky, môže ísť o život!

Aj tento zákerný druh rakoviny je v ostatnom čase na vzostupe a bohužiaľ sa týka čoraz mladších žien. Preto jej treba venovať náležitú ...
  • Zdroj: Getty/RealPeopleGroup

Aj tento zákerný druh rakoviny je v ostatnom čase na vzostupe a bohužiaľ sa týka čoraz mladších žien. Preto jej treba venovať náležitú pozornosť.

Rakovina prsníka môže byť v niektorých prípadoch dokonca bezpríznaková, ale väčšinou o sebe dáva vopred vedieť, preto ju neradno podceňovať. Včasným odborným vyšetrením na mamografe viete podchytiť ochorenie už v rannom štádiu.

Zlé správy sa komunikujú ťažko, o to dôležitejšie je nepodľahnúť emóciám.
Monike diagnostikovali RAKOVINU v pokročilom štádiu: Nevládala som už ani uvariť obed, môj syn zúfalo plakal, vedel, že toto nemusím prežiť Zobraziť článok

Hoci sa väčšinou rakovina prsníka týka najmä žien v strednom veku (pri menopauze), či u žien s nadváhou s oneskorenou menopauzou, nevyhýba sa ani mladým mamičkám. Pre vekovú kategóriu nad 45+ sa odporúča preventívne vyšetrenie každoročne.

Nepodceňujte ani domáce samovyšetrenie, ktoré sa robí 2 – 3 deň po menštruácii. Pri ňom si treba pozorne prehmatať oblasti okolo bradavky, spodnú časť pŕs aj podpazušie.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});