Jana Pifflová Španková upozorňuje na vážne problémy v onkológii: Predbehlo nás Rumunsko aj Kazachstan

Denisa žila s metastatickým nádorom prsníka 9 rokov. Nádor jej metastázoval do pečene a liečba ciklibmi (cielená molekulárna liečba zameraná ...

Denisa žila s metastatickým nádorom prsníka 9 rokov. Nádor jej metastázoval do pečene a liečba ciklibmi (cielená molekulárna liečba zameraná na zastavenie rozmnožovania karcinogénnych buniek) bola jej jedinou možnosťou. Žiaľ, žiadosť o preplatenie jej slovenské úrady zamietli. 

Fotogaléria

Napriek tomu, že Denisa počas celého trvania ochorenia pracovala a platila odvody, nemá podľa úradníkov na preplatenie liečby nárok. Nákladnú liečbu si tak platila sama. Aby mohli liečbu financovať, s manželom predali auto.

"Cítim sa ako v zlom filme. Vždy som sa o svoje zdravie starala. Nikdy som sa nesťažovala, len málokto vedel, že mám rakovinu. Boj s úradmi je vyčerpávajúci, ale nevzdávam to. Musím to dokázať, chcem ešte žiť," povedala mladá krásna žena s havraními vlasmi, ktorá ochorela na rakovinu prsníka, keď mala len 32 rokov.

Ilustračná foto
Poškodeným pažerákom to nekončí: Bulímia vám zničí telo, rodinu... proste úplne všetko, hovorí Emma v rozhovore Zobraziť článok

Na sonografické vyšetrenia pŕs chodila pravidelne. "Zistili mi v prsníkoch cysty, preto som navštevovala gynekológa každého pol roka. Nádor mi  napokon vznikol na celkom inom mieste než som mala cysty – počas šiestich mesiacov od poslednej kontroly. V januári som bola na sone a v júni už mal nádor niekoľko centimetrov," opísala progres svojho ochorenia Denisa.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});