Zanedbávate pohyb? Pozor, riskujete VEĽA! Odborníci o tom, koľko minút cvičenia eliminuje riziko rakoviny, chôdza vám stačiť nebude!

Pravidelný pohyb zohráva významnú úlohu nielen v otázke onkologickej prevencie, ale aj pri rekonvalescencii pacientov, zmierňovaní možných ...

Pravidelný pohyb zohráva významnú úlohu nielen v otázke onkologickej prevencie, ale aj pri rekonvalescencii pacientov, zmierňovaní možných vedľajších účinkov liečby či pravdepodobnosti recidívy.

Fotogaléria

Globálna stratégia WHO pre zdravie uvádza, že primeraná fyzická záťaž znižuje, okrem iného, riziko predčasného úmrtia v dôsledku ischemickej choroby srdca, vysokého krvného tlaku, mŕtvice a cukrovky 2. typu.

Rovnako eliminuje stres, riziko zlomenín bedrového kĺbu a chrbtice, udržiava srdcovo-cievny a dýchací systém „v chode“ a pomáha udržiavať zdravú váhu nevyhnutnú k celkovo prospešnému zdravotnému stavu. 

Riziko RAKOVINY priamo vo vašej kuchyni? Vedci varujú pred nebezpečenstvom plynových sporákov! Zobraziť článok

Pohyb a rakovina prsníka

Fyzická aktivita je tiež spojená s prevenciou pred mnohými druhmi rakoviny, vrátane rakoviny hrubého čreva, žalúdka a krčka maternice. Početné štúdie uskutočnené za posledných 20 rokov tiež potvrdzujú, že pokiaľ ide o už diagnostikovanú rakovinu prsníka, je to práve pohyb, ktorý zohráva dôležitú úlohu v procese hojenia. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});