Hlavné ZDRAVOTNÉ PROBLÉMY, ktoré číhajú na ženy po 40-ke: Začnite si hneď všímať a riešiť TOTO a budete šťastná a v pohode

Ženy vo veku nad 40 rokov môžu čeliť špecifickým zdravotným problémom, ktoré si vyžadujú proaktívnu starostlivosť s pozornosť. O čo ide?
  • Zdroj: Getty/OJO Images

Ženy vo veku nad 40 rokov môžu čeliť špecifickým zdravotným problémom, ktoré si vyžadujú proaktívnu starostlivosť s pozornosť. O čo ide?

1. Menopauza a hormonálne zmeny

Jedným z významných míľnikov je menopauza, prirodzený proces, ktorý znamená koniec reprodukčných rokov ženy. Počas tohto obdobia môžu hormonálne zmeny viesť k príznakom, ako sú návaly tepla, zmeny nálady a poruchy spánku.

Na jej efektívne zvládnutie je dôležité poradiť sa s odborníkom a nenechávať nič na náhodu. Hormonálna substitučná liečba môže byť pre niektoré ženy možnosťou na zmiernenie nepohodlia, ale je nevyhnutné prediskutovať potenciálne riziká a prínosy s lekárom.

Aj v menopauze sa dá ĽAHKO ZHODIŤ pár zbytočných kíl: Tu je jedálny PLÁN od známeho osobného trénera. Dámy, hladovať nebudete Zobraziť článok

2. Zdravie srdca

Ochorenie srdca je jednou z hlavných príčin úmrtia žien nad 40 rokov. Estrogén, ktorý ponúka určitú ochranu pred srdcovými chorobami, sa počas menopauza znižuje, ženy sú tak náchylnejšie. Pre udržanie zdravia srdca je dôležité pravidelné cvičenie, vyvážená strava a zvládanie stresu. Vyhýbanie sa fajčeniu a nadmernej konzumácii alkoholu môže tiež znížiť riziko srdcových problémov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});