Čistenie mastného sporáka ide EKO aj ĽAHKO, ak máte správnych pomocníkov: Neuveríte, ale tieto 2 lacné ingrediencie dokážu zázraky

Po varení a pečení časom ostane na sporáku pekná spúšť, ktorú poctivo odstraňujeme drahými čistiacimi prostriedkami a manuálnym drhnutím.

Po varení a pečení časom ostane na sporáku pekná spúšť, ktorú poctivo odstraňujeme drahými čistiacimi prostriedkami a manuálnym drhnutím.

Fotogaléria

Nie je to práve ideálne trávenie voľného času, ale urobiť sa to musí, aby bol opäť ako nový. Na tie najodolnejšie škvrny si ale viete aj doma pripraviť lacný a účinný čistiaci prostriedok. Tým, okrem sporáku, viete očistiť aj kuchynskú linku a kachličky.

 
Kontaminovaná drevená doska na krájanie? Vyhnite sa BAKTÉRIÁM ukrytým v dreve! Takto ho vyčistíte správne Zobraziť článok

Spomínané ingrediencie preverené životom a starými mamami sú len dve – citrón a sóda bikarbóna. Toto ekologické spojenie si vie poradiť aj s ťažkými súpermi na poli vnútorného a vonkajšieho znečistenia.

Zanesené špáry na podlahe vyčistite týmto geniálnym prípravkom: Pripravíte si ho ľahko doma! Zobraziť článok

Ako na to?

Pokiaľ sa pred samotných čistením chcete primárne zbaviť nevábneho zápachu, stačí na plech na pečenie nakrájať 3 kolieska citrónu, zaliať ich vodou a nechať zohrievať asi pol hodinu na 100 °C. Pachy sa stratia a celá procedúra uľahčí čistenie vnútra.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});