Nielen balenie, ale aj brúsenie nožníc či čistenie šperkov: 5 prekvapivých využití ALOBALU, o ktorých ste možno netušili, TOTO vám uľahčí život!

Bežná hliníková fólia má svoje miesto v každej domácnosti. Ale okrem balenia pokrmov má viacero praktických využití, ktoré vám teraz ...

Bežná hliníková fólia má svoje miesto v každej domácnosti. Ale okrem balenia pokrmov má viacero praktických využití, ktoré vám teraz prezradíme.

Fotogaléria

Nedojedli ste pizzu, idete na výlet, robíte deťom desiatu? V takýchto prípadoch je alobal ideálnou krátkodobou voľbou na balenie. Dá sa ľahlo odtrhnúť či prestrihnúť obyčajnými nožnicami, pohodlne a kreatívne tvarovať a zaberá len minimum miesta. Možností využitia má však viac:

1. Brúsenie

Na tupé nožnice v krajnom prípade nebudete potrebovať ani ručnú či elektrickú brúsku. Stačí si preložiť väčší kus alobalu aspoň na šesťkrát. Potom asi desaťkrát doslova zarežte celou plochou čepele nožníc do takto zloženej fólie. Postup smelo viacnásobne opakujte do požadovanej ostrosti.

Pozor, dôležité: Ako často by ste mali utierať prach a kedy sa jeho vdychovanie stáva nebezpečným? Zobraziť článok

2. Improvizované pomôcky

Vďaka svojej ľahkej tvarovateľnosti poskytuje nespočetné možnosti. V kuchyni, dielni, garáži sa občas hodí napríklad miska či lievik, ktoré po použití (napríklad pri mastných alebo chemických tekutinách) môžete ľahko a bezpracne vyhodiť.   

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});