Čistotu ODTOKU nepodceňujte! Nahromadené baktérie, plesne a vodný kameň sú len začiatok, ako si pomôcť?

Čistota umývadla je základ, ale čo odtok? Takto to pôjde ako po masle!
  • Zdroj: Getty/deepblue4you

Čistota umývadla je základ, ale čo odtok? Takto to pôjde ako po masle!

Nie je úplne jednoduché dostať sa do vnútra odtoku. Túto prácu by ste však nemali stále odkladať. V určitom okamihu ho musíte vyčistiť, inak sa vám tam čoskoro vytvoria nepekné škvrny od vodného kameňa a čo je ešte horšie: rozšíria sa tam baktérie a plesne.  

Možno aj vy roky žijete v OMYLE: Pozor, tento program na pranie je neefektívny a čo je najhoršie, je totálnym žrútom peňazí! Zobraziť článok

Vyčistite odtok sódou bikarbónou a octom

Nie je potrebné použiť chemickú zbraň. Pomôže aj niekoľko jednoduchých domácich prostriedkov. Pomocou jedlej sódy a octu sa dá odtok vyčistiť jednoducho a spôsobom, ktorý je šetrný k vášmu zdraviu a životnému prostrediu. Ideálne je, ak použijete 40 percentný ocot. Ak to chcete urobiť, postupujte takto:

Čomu by ste pri upratovaní mali venovať špeciálnu pozornosť? POZOR, možno si to neuvedomujete, ale tieto predmety a miesta sú plné baktérií! Zobraziť článok

Zmiešajte trochu sódy bikarbóny s octom, až kým zmes nespení. Vezmite starú zubnú kefku (alternatívne funguje kefka na fľašu), ponorte ju do zmesi a potom ňou vyčistite otvor. Pri miernom znečistení a pri pravidelnom čistení postačí doba pôsobenia okolo pol hodiny.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});