Omarovi Sharifovi sa hollywoodske krásky samé hádzali do NÁRUČIA, on miloval iba jednu: Zomrel pár mesiacov po nej, mal 83 rokov!

Charizmatická tvár, široký úsmev s hustými fúzami a úlohy arabských hrdinov a milovníkov žien. Iba málo známych hercov z minulého storočia ...

Charizmatická tvár, široký úsmev s hustými fúzami a úlohy arabských hrdinov a milovníkov žien. Iba málo známych hercov z minulého storočia zodpovedá tomuto popisu.

Fotogaléria

Cenu César v kategórii Najlepší herec za film Môj učiteľ Ibrahim, či Zlaté glóbusy za dnes už legendárne filmy Lawrence z Arábie (aj nominácia na Oscara) a za Doktora Živaga.

Ženatý len raz!

Omar Sharif bol dvadsať rokov ženatý s egyptskou herečkou Faten Hamama (1954-1974), s ktorou nakrútil niekoľko romantických filmov. Z manželstva sa im narodil syn Tarek. Aj po rozvode ju nazýval „svojou životnou láskou“. Už nikdy viac sa neoženil, skutočne milovať dokázal iba ju.

Nejaký čas sa po jeho boku mali objavovať aj krásky ako modelka April Ashley či herečky Gianna Serra, Ingrid Bergman,  Ava Gardner, Barbara Parkins, Barbra Streisand alebo Joan Severance.

Richard Burton
Búrlivák Richard Burton ochutnal výslnie aj pád: LITRE ALKOHOLU denne! Boli chvíle, keď sa nemohol hýbať, tvrdil jeho herecký kolega Zobraziť článok

Zomrel po infarkte necelých šesť mesiacov po smrti bývalej manželky vo veku 83 rokov v nemocnici v Káhire. Aj po smrti má stále veľa verných fanúšikov aj u nás. Viac fotiek nájdete v galérii.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});