Omarovi Sharifovi sa hollywoodske krásky samé hádzali do NÁRUČIA, on miloval iba jednu: Zomrel pár mesiacov po nej, mal 83 rokov!

Charizmatická tvár, široký úsmev s hustými fúzami a úlohy arabských hrdinov a milovníkov žien. Iba málo známych hercov z minulého storočia ...

Charizmatická tvár, široký úsmev s hustými fúzami a úlohy arabských hrdinov a milovníkov žien. Iba málo známych hercov z minulého storočia zodpovedá tomuto popisu.

Fotogaléria

V roku 1932 sa narodil v Káhire ako Míšíl Dímitrí Šalhúb do sýrsko-libanonskej rodiny bohatého obchodníka s drevom. Na káhirskej a alexandrijskej anglickej univerzite vyštudoval matematiku a fyziku. Plynulo hovoril po arabsky, anglicky, francúzsky, grécky, taliansky a španielsky. Po škole tri roky pracoval v otcovej firme, ale rodinný podnik neprebral, rozhodol sa pre herectvo.

Mladý šarmantný a temperamentný muž vo filme začínal ako 21-ročný. Rýchlo sa stal hrdinom vo viacerých dobrodružných filmoch. V roku 1954 sa oženil, z lásky k manželke konvertoval na islam a prijal arabské meno Umar al-Sharif.

Kevin Sorbo
Ako SVALNATÉHO sexi Herkulesa by Kevina Sorba doma privítala každá: 64-ročný miláčik žien už má zopár vrások. Spoznali by ste ho? Zobraziť článok

Počas 61 rokov dlhej kariéry hral takmer v stodvadsiatich filmoch. K tým najznámejším patria Peter Veľký, Katarína Veľká, Vikingovia, Ohrozenie Britanniku, Ružový panter opäť zasahuje, Mackennovo zlato či Genghiskhan. Za svoj prínos a herecké umenie dostal niekoľko prestížnych filmových ocenení.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});