Charizmatický Joffrey de Peyrac nedal pokojne spávať ani Slovenkám: Druhým manželstvom ŠOKOVAL celý svet! Ale obrovská tragédia ho navždy poznačila

Ťažká filmová romantika v podobe Angeliky, markízy anjelov dala šancu vzniknúť hrdinovi, nad ktorým platonicky zamilované dámy zabudli ...

Ťažká filmová romantika v podobe Angeliky, markízy anjelov dala šancu vzniknúť hrdinovi, nad ktorým platonicky zamilované dámy zabudli pri sledovaní filmu aj štrikovať.

Fotogaléria

Hlavnú ženskú postavu krásnej šľachtičnej Angeliky stvárnila francúzska herečka Michèle Mercier, o mužskú sa postaral Robert Hossein ako krívajúci gróf Joffrey de Peyrac.

Ostré rysy tváre, veľká jazva na ľavom líci a úloha tajomného hrdinu si získali sympatie mnohých žien na celom svete. On sám z úlohy grófa až taký nadšený nebol.

Robert Hossein okrem slávneho prvého dielu „Angeliky“ hral takmer v stovke filmov a divadelných hier, ako napríklad Zločin a trest, Láska na vankúši, Bedári 20. storočia, Profesionál (s Belmondom), Bitka u El Alameinu, Vtedy na Západe, Hrom do toho!

Alain Delon
Pravá tvár Alaina Delona: Nesmelý, rezervovaný, so zlatým srdcom! Jeho život ovládla samota, týmto všetkým si prešiel Zobraziť článok

Ako režisér sa podpísal pod deväť filmov. Z hereckých partneriek spolupracoval na pľaci s hviezdami ako Brigitte Bardot či Sophia Loren. Mimo kamier až taký ľahký partnerský život nemal.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});