Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

SEXUÁLNE INTRIGY neobišli ani mocné ženy histórie: Z čoho obvinili Máriu Antoinettu a Katarínu Veľkú? Pozor, len pre SILNÉ ŽALÚDKY!

Na jednej strane mali moc, luxus a hojnosť, ale na tej odvrátenej boli neprajníci najhrubšieho zrna, ktorí sa nezastavili pred ničím.

Na jednej strane mali moc, luxus a hojnosť, ale na tej odvrátenej boli neprajníci najhrubšieho zrna, ktorí sa nezastavili pred ničím.

Fotogaléria

Katarína Veľká (*1729 - †1796, ruská cárovná)

Mladosť prežila v nemeckom Zerbste ako anhaltsko-zerbstská princezná Sofia Frederika Augusta. V roku 1744 si ju ruská cárovná Alžbeta I. Petrovna vybrala ako vhodnú manželku pre svojho synovca Petra, ktorého určila za dediča ruského trónu.

 ROMY SCHNEIDER
Trápenie krásnej Romy Schneider: Tragická smrť syna, alkohol a podrezané žily kvôli hereckej legende Zobraziť článok

Pre mladú šľachtičnú z malého kniežatsva to bol obrovský spoločenský skok nahor. Čoskoro po príchode do Ruska  konvertovala na pravoslávnu vieru a prijala meno Jekaterina Alexejevna.

Katarínino manželstvo s Petrom nebolo šťastné, a dlho ostalo bezdetné (Peter trpel zúženou predkožkou, a ani operácia veľmi v tomto smere nepomohla). Dokonca sa hovorilo, že ak sa v dohľadnej dobre nenarodí dedič, vráti sa späť do Nemecka.

Elizabeth Taylor
Tušíte, koľkokrát bola vydatá Elizabeth Taylor? POZOR, to číslo vyráža dych rovnako ako jej dôvody! Zobraziť článok

Až v roku 1754 porodila syna Pavla, a o tri roky neskôr dcéru Annu (ako malá zomrela). Ich otcom pravdepodobne nebol Peter. Uvažovalo sa o otcovstve grófa Sergeja Saltykova, alebo Augusta Poniatowskeho (budúceho poľského kráľa). Za ďalšie dve tehotenstvá mal byť zodpovedný  gróf Grigorij Orlov. Počas života porodila celkovo 21 detí. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});