Mediálny tlak vám bráni žiť ZMYSLUPLNÝ a šťastný život: Ak sa zdržíte tohto, dosiahnete výsledky, o akých sa vám ani nesnívalo!

Dopamínový pôst je novinkou, ktorú sa určite oplatí vyskúšať. Hlavne ak máte záujem spoznať samu seba.
  • Zdroj: Getty/skynesher

Dopamínový pôst je novinkou, ktorú sa určite oplatí vyskúšať. Hlavne ak máte záujem spoznať samu seba.

Spúšťa rôzne reakcie, najmä keď očakávate niečo pozitívne alebo máte odmeňujúcu skúsenosť. Je teda zodpovedný za pocity radosti alebo spokojnosti. Ide o typ systému odmien, s ktorým by sa malo zaobchádzať opatrne. Keď často zažívate intenzívne odmeny, ako je pravidelné užívanie drog, receptory v mozgu sa môžu stať menej citlivé.

To znamená, že v určitom bode budete potrebovať väčšie množstvo, aby ste pocítili uspokojenie. Ak tejto zvýšenej túžbe nevyhoviete, môžete pociťovať abstinenčné príznaky v podobe podráždenosti, úzkosti či nespavosti.

Ako spoznať v online priestore ľudí trpiacich DEPRESIOU: Aké príspevky, témy uverejňujú? A tento emotikon používajú NAJČASTEJŠIE Zobraziť článok

Psychológ Cameron Sepah sa domnieva, že dopamínový pôst by mal pomôcť zregenerovať systém odmeňovania a dosiahnuť tak zdravší vzťah s konzumáciou médií. Postihnutí by sa mali na istý čas zdržať podnetov, ktoré by ich mohli urobiť šťastnými a spokojnými – podobne ako pri diéte.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});