Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Viete, čo je to demisexualita? Ak ste sa našli v TÝCHTO bodoch, patríte do skupiny demisexuálov, a budete mať z toho veľmi dobrý pocit!

Považuje vás okolie a bývalí partneri za „sexuálne trochu čudnú“ alebo mylne za asexuálnu? Nebojte sa, ste v poriadku, len máte trochu ...

Považuje vás okolie a bývalí partneri za „sexuálne trochu čudnú“ alebo mylne za asexuálnu? Nebojte sa, ste v poriadku, len máte trochu iné priority.

Fotogaléria

Pri výbere sexuálneho partnera sa nepozeráte primárne na výzor. Kde sa iným ženám z nejakého fešáčika podlamujú kolená, tam ste pre ne až nepochopiteľne pokojná. Demisexualita je totiž druh sexuality, pri ktorej dochádza k pohlavného styku až po nadviazaní silnejšej citovej väzby k partnerovi. Odborníci túto sexuálnu orientáciu zadefinovali a pomenovali v roku 2006.

Andy Warhol
Rebríček osobností, ktoré nikdy NEMALI SEX: Kto zomrel ako panic či PANNA? Niektoré mená vás poriadne prekvapia! Zobraziť článok

Predpona „demi“ znamená „polovica“ alebo „čiastočne“. Kým asexuálni ľudia cítia len malý alebo žiadny záujem o sex, takí alosexuáli ho naopak, cítia ku všetkým, tak demisexualita predstavuje akýsi stred, pričom ich sexualita funguje len vtedy, ak sú vo vzťahu skutočné emócie. Veľa demisexuálov tak má sex iba s partnermi, s ktorými sú v manželstve, romantickom vzťahu alebo šťastnom a dôvernom priateľstve.

Podľa nasledujúcich znakov zistíte, či ste demisexuálka…

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});