Finančný základ znižuje stres, navodzuje pocit šťastia a otvára nové príležitosti: Aká vysoká by mala byť vaša ZDRAVÁ ušetrená SUMA? Sledujte to číslo

Výskum ukazuje, že problémy s peniazmi môžu ovládnuť myseľ a oslabiť tak silu vôle a kognitívne funkcie človeka. A to nemusí dopadnúť ...
  • Zdroj: Getty/agrobacter

Výskum ukazuje, že problémy s peniazmi môžu ovládnuť myseľ a oslabiť tak silu vôle a kognitívne funkcie človeka. A to nemusí dopadnúť dobre!

Čo znamená starostlivosť o seba?

Kto si občas nepotrebuje oddýchnuť od pracovných a rodinných povinností? Také cvičenie a dobré vzťahy sú magické elixíry, ktoré okrem mnohých iných výhod podporujú zdravie mozgu, dlhovekosť, duševné zdravie a fyzické zdravie. To všetko je samozrejme v poriadku.

undefined
Jednoduché rituály pre pritiahnutie pokoja a šťastia: Toto váš život zmení na nepoznanie! Zobraziť článok

Lenže. Bez toho, aby ste zarobili dostatok peňazí na živobytie pre seba (a svoju rodinu) je nekonečný boj. O prežitie. Vyžiť si vyžaduje neustále žonglovanie – rozhodnúť sa, ktorý účet zaplatiť ako prvý, zvážiť každý nákup a potácať sa pri každom neočakávanom alebo núdzovom výdavku. Vaše duševné zdravie môže byť zhoršené, pretože ste neustále v strese.

Pozor. Problémy s peniazmi môžu ovplyvniť zdravý úsudok a dokonca aj IQ. Môžu viesť k horšiemu zdraviu mozgu.

V štúdii z roku 2019 finančný stres medzi ľuďmi vo veku 23 až 35 rokov koreloval s horšími schopnosťami myslenia, menším objemom mozgu a zníženou konektivitou v rámci mozgu v strednom veku.

Pozor, váš mozog starne! Ak ho chcete udržať čo najdlhšie FIT, toto by ste mali vedieť. Prvý bod za žiadnych okolností NEVYNECHAJTE Zobraziť článok

Jedným z možných dôsledkov finančnej neistoty je zlé rozhodovanie. To potom môže viesť k väčšej finančnej neistote, čím sa udržiava začarovaný kruh. Áno, bolo by pekné byť bohatý, ale mať slušnú sumu peňazí v banke ponúka aj množstvo výhod, vrátane pohodlnejšieho životného štýlu.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});