Spomalený metabolizmus vám po 40-ke bráni SCHUDNÚŤ: Takto ho rozbehnete na sto percent a ZHODÍTE zopár kíl

Chudnutie alebo udržanie si štíhlej postavy nemusí byť s pribúdajúcim vekom ťažšie. Osvojte si niekoľko odborných rád, ako naštartovať ...
  • Zdroj: Getty/yacobchuk

Chudnutie alebo udržanie si štíhlej postavy nemusí byť s pribúdajúcim vekom ťažšie. Osvojte si niekoľko odborných rád, ako naštartovať metabolizmus v strednom a vyššom veku.

2. Dvíhajte činky – najlepšie ráno

Viete, že cvičenie hrá kľúčovú úlohu pri zlepšovaní vášho metabolizmu? Ak ste však skôr kardio fanatik a držíte sa ďalej od posilňovne, je čas spriateliť sa s činkami a strojmi. Silový tréning vám pomôže budovať svalovú hmotu, čo preukázateľne zlepšuje metabolizmus a zvyšuje váš potenciál spaľovania tukov.

Čo sa stane s vaším telom, keď PRESTANETE jesť vajíčka? Dramatické zmeny už za niekoľko týždňov: TOTO by ste určite nečakali! Zobraziť článok

3. Jedzte bielkoviny 

Mnohé výskumy dokazujú, že bielkoviny majú dôležitý vplyv na metabolizmus. V jednej štúdii zdraví dospelí dodržiavali vysokokalorickú diétu, niektorí s nízkym obsahom bielkovín (5 percent), niektorí so stredným obsahom bielkovín (15 percent) a niektorí s vysokým obsahom bielkovín (25 percent) počas 8 týždňov.

Výsledok? Všetci pribrali podobné množstvá na váhe, ale tí, ktorí jedli pravidelnú alebo vysokoproteínovú stravu, si uložili 45 percent prebytočných kalórií vo forme svalov. Na druhej strane tí, ktorí jedli nízkobielkovinovú diétu, si uložili takmer všetky nadbytočné kalórie ako tuk.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});