Privádza vás predstava o STARNUTÍ do šialenstva? Pozor, môže to byť nebezpečné! Uistite sa, či netrpíte touto fóbiou

Príchod bielych vlasov, prvé vrásky... Niektorí ľudia tieto zmeny doslova desia. Až tak veľmi, že sa u nich rozvinie tzv. geraskofóbia. ...
  • Zdroj: Getty/TatyanaGl

Príchod bielych vlasov, prvé vrásky... Niektorí ľudia tieto zmeny doslova desia. Až tak veľmi, že sa u nich rozvinie tzv. geraskofóbia. O čo ide?

Dnes, v spoločnosti, ktorá obhajuje nadmernú mladosť, je starnutie stále ťažšie akceptovať, čo môže u niektorých krehkejších ľudí vyústiť až do fóbie.

Aké sú riešenia na upokojenie úzkosti z plynúceho času?

Širokej verejnosti málo známa geraskofóbia je definovaná strachom zo starnutia. Pre človeka, ktorý ňou trpí, je starnutie spojené s obrovským strachom. Obsedantná fóbia sa často pozoruje u ľudí, ktorí majú vo svojom okolí starších ľudí s invalidnými alebo degeneratívnymi ochoreniami, ako je Alzheimerova alebo Parkinsonova choroba.

Expresné odstránenie vrások jedným šmahom? Žiadna injekcia, ale dlhodobo utajovaný celebritný trend! Zobraziť článok

Táto fóbia sa môže spustiť aj v menopauze, keď sa telo zmení tak, že poskytuje iný obraz, než aký ste o sebe mali doteraz. Fóbia živená víziou ideálneho tela je v súčasnosti takmer všade. Tvárou v tvár geraskofóbii sa tak zrkadlo stáva nepriateľom. A to je problém.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});