Ste podľa mnohých DIVNÁ? Tak si gratulujte! Tieto návyky hovoria o emocionálnej INTELIGENCII, zistite, či je to váš prípad

Emocionálne inteligentní ľudia majú svoje... divnosti. Vedia rozpoznať svoje vlastné emócie a regulovať ich, rovnako ako sa vedia vcítiť ...
  • Zdroj: Getty/Eva Katalin Kondoros

Emocionálne inteligentní ľudia majú svoje... divnosti. Vedia rozpoznať svoje vlastné emócie a regulovať ich, rovnako ako sa vedia vcítiť sa do iných a porozumieť im.

V skutočnosti existuje pomerne veľa vlastností, ktoré o človeku hovoria, že je emocionálne inteligentný:

Emocionálne inteligentní ľudia sa vzdávajú pomerne rýchlo

Keď sa emocionálne inteligentní ľudia vzdajú projektu po – niekedy – krátkom čase, nie je to preto, že by veci nedokončili. Nie je to ani tým, že by k veci pristupovali pesimisticky. 

Len, keď majú pocit, že sa im nedarí, zásadne nezostávajú dlho pri veci, ktorá nemá význam, pretože do nej už investovali dosť (peňazí aj času). Vedia túto skutočnosť rozpoznať a hlavne akceptovať.

3 klamstvá, ktorými klameme sami seba a robíme DOBRE! Tak schválne, ako často si opakujete TOTO? Zobraziť článok

Správajú sa dobre k sebe aj k svojmu okoliu

Láskavosť pôsobí ako prostriedok proti bolesti, môže pomôcť pri úzkostných poruchách a môže znížiť aj hladinu stresu. Mnohí ľudia sú extrémne sebakritickí, majú sklon k veľmi negatívnemu sebahodnoteniu, ktoré v nich môže prebudiť pocit bezcennosti, strach zo zlyhania a viny, ak nedokážu naplniť očakávania zvonku aj zvnútra.

Keď sa ROZHODOVANIE mení na hotové peklo: Ak pri týchto aktivitách pociťujete úzkosť, dávajte si pozor, problém môže byť vážnejší než sa zdá Zobraziť článok

Na druhej strane, emocionálne inteligentných ľudí by nenapadlo správať sa k sebe príliš tvrdo a nie preto, že by boli zahľadení do seba. Ale preto, že poznajú a oceňujú seba a svoju hodnotu. Nikdy by nekritizovali inú osobu, negatívne by neposudzovali jej rozhodnutia, jej vzhľad, jej osobnosť – tak prečo by to všetko robili sami sebe?

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});