Máte na to stať sa BOHATÝM? Inteligencia a usilovnosť vám peniaze neprinesú, tvrdia vedci. Musíte mať... TOTO vás dostane!

Čo v skutočnosti rozhoduje o tom, či ľudia zbohatnú? Štúdia ukazuje, čo sa v konečnom dôsledku skutočne počíta! A nie je to prehnaná ...
  • Zdroj: Getty/golubovy

Čo v skutočnosti rozhoduje o tom, či ľudia zbohatnú? Štúdia ukazuje, čo sa v konečnom dôsledku skutočne počíta! A nie je to prehnaná snaha či inteligencia.

Vidíte ich v seriáloch, na billboardoch a obrazovkách. Bohatí ľudia sú určitým spôsobom prítomní všade, no hoc vyzerajú noblesne, v skutočnosti sú to ľudia presne ako vy.

Niektorí ich obviňujú z arogancie a nariekajú nad nespravodlivým
rozdeľovaním privilégií. Iní ich považujú za neuveriteľne fascinujúcich. A mnohí sa pýtajú: prečo práve ona/on?

To, že bohatstvo a inteligencia idú ruka v ruke, je jasná hypotéza. Veď rôzne štúdie už dokázali súvislosť medzi finančným úspechom a inteligenciou – o istých miliardároch ako Ray Dalio a Elen Musk sa hovorí, že majú tiež značnú mieru inteligencie.

Rozprávate sa so svojím domácim miláčikom? Je to detinské správanie, alebo HLÚPOSŤ? Teraz sa dobre podržte, niečo iné tvrdia VEDCI Zobraziť článok

Z čisto vedeckého hľadiska je šikovnosť tiež vnímaná ako dôležitý ukazovateľ vo vzťahu k pracovnému výkonu a úspešnosti vo vzdelávaní. A ak ste dobrá vo svojej práci a viete preukázať príslušnú kvalifikáciu, je pre vás pomerne jednoduché slušne si zarobiť.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});