Hlavné ZDRAVOTNÉ PROBLÉMY, ktoré číhajú na ženy po 40-ke: Začnite si hneď všímať a riešiť TOTO a budete šťastná a v pohode

Ženy vo veku nad 40 rokov môžu čeliť špecifickým zdravotným problémom, ktoré si vyžadujú proaktívnu starostlivosť s pozornosť. O čo ide?
  • Zdroj: Getty/OJO Images

Ženy vo veku nad 40 rokov môžu čeliť špecifickým zdravotným problémom, ktoré si vyžadujú proaktívnu starostlivosť s pozornosť. O čo ide?

3. Zdravie kostí

Ako ženy starnú, hustota kostí klesá, čo vedie k zvýšenému riziku osteoporózy a zlomenín. Pre udržanie silných kostí je dôležité prijímať primerané množstvo vápnika a vitamínu D prostredníctvom vyváženej stravy alebo doplnkov. Cvičenia so záťažou, chôdza alebo silový tréning, môžu tiež pomôcť zlepšiť hustotu kostí a znížiť riziko zlomenín.

4. Rakovina prsníka

Rakovina prsníka zostáva veľkým problémom pre ženy nad 40 rokov. Pravidelné samovyšetrenie prsníkov a mamografia sú nevyhnutné pre včasnú detekciu a liečbu.

Archív Jany Hižnayovej
Janka žije s rakovinou 13 rokov, hoci sa nemala dožiť Vianoc, smeje sa a žije naplno: Jej silný odkaz dojme a povzbudí zároveň Zobraziť článok

Konzultácia s lekárom o odporúčanej frekvencii skríningov na základe osobných rizikových faktorov je dôležitá. K zníženiu rizika rakoviny prsníka môže prispieť aj zdravý životný štýl, ktorý zahŕňa pravidelnú fyzickú aktivitu a vyváženú stravu.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});