Čím ste krajšia, tým máte jednoduchší život: Je to fér? NIE! Nech sa páči, takto sa zrodila Pretty Privilege!

Spoločnosť je posadnutá krásou. To je zrejmé. Čo je však často prehliadané, je priamy vplyv, ktorý môže mať vzhľad na úspech v profesionálnych ...

Spoločnosť je posadnutá krásou. To je zrejmé. Čo je však často prehliadané, je priamy vplyv, ktorý môže mať vzhľad na úspech v profesionálnych aj spoločenských situáciách.

Fotogaléria

Čo sa skrýva za „pretty privilege“?

Ľudia, ktorých spoločnosť považuje za „krásnych“, majú určité výhody oproti ľuďom, ktorí daný štandard krásy nespĺňajú. Bez ohľadu na osobné alebo profesionálne úspechy, toto privilégium môže nepozorovane ovládať vaše životy.

Vyššie mzdy, lepšie známky...

Štúdia ukázala, že konvenčne atraktívne ženy sú častejšie hodnotené ako „vhodné“ a „schopné“ na manažérsku prácu. To isté platí aj o mužoch. Ďalšia štúdia ukázala, že zamestnanci, ktorí sú vnímaní ako atraktívni, dostávajú vyššie mzdy a že atraktívni študenti dostávajú v priemere lepšie známky.

Aj najslávnejšie speváčky na svete bojovali s depresiou.
NAJSLÁVNEJŠIE ženy sveta prehovorili o tom, čo s nimi narobila DEPRESIA: Prejedanie, bolesti, strata sebavedomia... Pozor, toto sa môže stať každému! Zobraziť článok

Čo robí celú vec ešte rozporuplnejšou je, že privilégium krásy ovláda ľudský život po každej stránke. Na jednej strane ľudia, ktorí ťažia z privilégia, majú vyššie priemerné sebavedomie, čo im dáva dodatočnú podporu v zamestnaní. Na druhej strane, tí, ktorí nezodpovedajú norme, často zažívajú častejšie odmietnutie, čo vedie k pocitom nedostatočnosti a nižšej sebaúcte.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});