Robíte si starosti pre ZLÝ VZŤAH s vlastným dieťaťom? 8 tipov, ako ho prehĺbiť bez emócií a kriku

Zdravý vzťah medzi rodičmi a deťmi je dôležitý. Ale nie vždy ide všetko hladko. Zistite, ako sa dá vzájomné puto zlepšiť a prehĺbiť.

Zdravý vzťah medzi rodičmi a deťmi je dôležitý. Ale nie vždy ide všetko hladko. Zistite, ako sa dá vzájomné puto zlepšiť a prehĺbiť.

Fotogaléria

Všade vládne chaos a neporiadok a vy stojíte presne uprostred tej hrôzy? Zachovať pokoj a nadhľad je niekedy náročné, čo ovplyvňuje aj komunikáciu s partnerom a deťmi.

Nie je nezvyčajné, že reagujete unáhlene, otrávene alebo s malým pochopením. Práve v takýchto situáciách by ste sa mali zamerať na súcitnú komunikáciu. Iste, deti vedia niekedy liezť na nervy, ale buďte k sebe úprimná, každý deň sa z nich predsa tešíte.

Aby ste nestratili zameranie na láskyplnú komunikáciu, vždy sa oplatí spojiť sa so svojimi deťmi, vedome ich vnímať a pokojne sa s nimi rozprávať. Pretože čím častejšie to dokážete, tým lepšie.

8 tipov, ako prehĺbiť vzťah so svojimi deťmi

1. Otvorená komunikácia
To, čo sa počíta, je dialóg. Namiesto nekonečných a beznádejných bojov o moc, jednoducho hovorte. Chcete rovnocenný vzťah? Položte si otázku: má moje dieťa na výber? Som úprimná a hovorím o tom, čo je pre mňa dôležité? Beriem svoje dieťa vážne?

Kate Middleton a princ William s deťmi
Ako zvládajú hysterické scény svojich detí Kate a William? Majú na to jedno brilantné riešenie Zobraziť článok

2. Oceňujúce zaobchádzanie
Učte svoje deti pomenovať pocity a robte to aj vy. Existuje množstvo kníh či kartičiek, ktoré vám v tom dopomôžu. Rešpektovaním pocitov detí (a ich prijatím) budú mať pocit, že ich beriete vážne. Zároveň sa zlepší vzájomná komunikácia a empatia.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});