Máte pocit viny, ak nie ste neustále vysoko produktívna? Tieto VÝČITKY z nesplnených cieľov sú nebezpečnejšie ako by ste čakali

Neschopnosť dosiahnuť ciele vedie často k sklamaniu a tým pádom aj k pocitom viny. Čo s tým?

Neschopnosť dosiahnuť ciele vedie často k sklamaniu a tým pádom aj k pocitom viny. Čo s tým?

Fotogaléria

Mnoho ľudí prichádza na terapiu po tom, čo ich neustála potreba tvrdo stiahne na úplné dno.

Ak aj vy poznáte nasledovné myšlienky, zbystrite: "Nedokážem skoro vstať. Mám pocit, že prichádzam o najproduktívnejšie hodiny svojho dňa." Alebo: "Viem, že strácam veľa času pozeraním televízie. Ale nemôžem pomôcť. Čo sa so mnou deje?"

Trápia vás zášklby očných viečok? Zistite, prečo sa vám mimovoľne chveje oko, toto je 6 dôvodov Zobraziť článok

Vina za produktivitu je spôsob myslenia, ktorý spôsobuje, že sa človek cíti vinný preto, že nepracuje dostatočne tvrdo a že nedokáže každý deň dosiahnuť 100 percent svojich cieľov (najmä kariérnych).

Môžete mať pocit, že nie ste dosť dobrá. Ste zahltená nesplnenými úlohami, čo skôr či neskôr povedie k stavu, kedy nakoniec neurobíte vôbec nič. Ako to celé zvládnuť?

1. Stanovte si reálne očakávania

Prvým krokom k zvládnutiu viny za produktivitu je zorganizovať a rozdeliť svoje úlohy podľa priority. Ak chcete pomôcť pri stanovení priorít, môžete si položiť nasledujúce otázky:

  • Aké úlohy je absolútne nevyhnutné dokončiť do konca dnešného dňa?
  • Ktoré z úloh možno presunúť na zajtra?

Prípadne si položte otázku, či existujú úlohy, na ktorých sa dá pracovať v priebehu týždňa a či sa dajú nastaviť ako týždenný alebo mesačný cieľ. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});