5 tipov, ako vyčarovať neodolateľne ÚTULNÝ domov: Farby, triedenie, svetielka... aj takéto drobnosti vám ZMENIA život!

Čo robí bývanie domovom? Osobný prístup! Existuje niekoľko tipov, vďaka ktorým bude vaše bývanie skutočne útulné.
  • Zdroj: Getty/AleksandarNakic

Čo robí bývanie domovom? Osobný prístup! Existuje niekoľko tipov, vďaka ktorým bude vaše bývanie skutočne útulné.

1. Obľúbené farby

Výber farieb nie je len o aktuálnych trendoch. Rôzne nuansy majú psychologický efekt, ktorý by ste nemali podceňovať. Prírodné tóny vyžarujú pokoj, zelená vytvára rovnováhu, oranžová pôsobí povzbudzujúco. A zatiaľ čo modrá podporuje kreativitu, odtiene červenej vám môžu skutočne pokaziť náladu.

Rozhodli ste sa bývať SPOLOČNE? Ľahké to nebude! Týchto 5 tipov vám uľahčí sťahovanie, POZOR na posledný bod Zobraziť článok

Keď sa rozhodnete pre „svoju“ farbu, je najlepšie pracovať s jej odtieňmi. Ak ste odvážna, pracujte s farebnými akcentmi. Zvoľte si jeden eye catcher, napríklad pohovku alebo stenu a doprajte mu (pre vás) neodolateľný odtieň.

Chcete mať WELLNESS u vás doma? Nasledujte najnovší trend bývania, zmení vám život! Zobraziť článok

2. Správne svetlo

Veľa ľudí robí tú chybu, že osvetľujú miestnosť len jedným svietidlom, väčšinou stropným. Vyzerá to nepohodlne a vytvára to všetko, len nie príjemnú atmosféru. Lepšie sú viaceré nepriame svetelné zdroje, ktoré vyžarujú difúzne svetlo. Zvoľte preto stojace či stolové lampy, alebo drobné okrasné svetielka.

Pri výbere žiarovky by ste sa mali zamerať aj na teplo a pohodlie. Najlepšie je vybrať takú, ktorá produkuje viac zlatého alebo krémového svetla. Príliš jasné belavé zdroje môžu pôsobiť sterilne.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});