Zháňate KOBEREC? Vyberte si z týchto TROCH horúcich trendov, z ich dizajnu nebudete vedieť spustiť oči

Niektoré trendy kobercov sú nadčasovo elegantné, iné vyžadujú odvahu. Všetky však vytvárajú ten zvláštny, útulný a hrejivý pocit...
  • Zdroj: Instagram / @kateguinnessdesign

Niektoré trendy kobercov sú nadčasovo elegantné, iné vyžadujú odvahu. Všetky však vytvárajú ten zvláštny, útulný a hrejivý pocit...

Koberce sa vracajú veľmi štýlovým spôsobom. Od hravých pruhov cez zemité neutrálne až po výrazné svetlé farby. Vaša podlaha je plátnom pre kreativitu a inovatívny dizajn, pričom najnovšie trendy poskytujú svieži vzhľad pre domácnosti, ktoré sú klasické, súčasné aj všetko medzi tým.

1. Textúrované koberce a trvalé materiály

Samozrejme, všetky koberce majú istú textúru. Ale výber dizajnu, ktorý bol tkaný vláknami rôznych výšok, veľkostí a hrúbok, môže vytvoriť jedinečný, trojrozmerný efekt. Ten bude pôsobiť ešte hmatateľnejšie a útulnejšie.

Textúrované koberce môžu mať rôzne vzory a väzby, niektoré jemné a jednoduché, iné zložitejšie a detailnejšie. Často sú tieto kúsky vyrábané z prírodných materiálov, ako je vlna alebo morská tráva.

Kate Winslet predala svoj strešný duplex v New Yorku za 5,3 milióna dolárov.
Zariadenie v byte Kate Winslet odhalilo jej vkus: Luxus z Titanicu nečakajte! Zobraziť článok

Ide o trvácne a udržateľnejšie materiály, ktoré sú trendom roka 2023. Vďaka nim vnesiete do svojho domova kúsok prírody a znížite enviro-stres spôsobený umelými neprirodzenými materiálmi. 

Čo máte k dispozícii:

Vlna - zázračné vlákno, je prirodzená, obnoviteľná, ľahko sa čistí a dokáže si zachovať svoj tvar. Je to izolant a dokonca prirodzene spomaľuje horenie.

Sisal - najobľúbenejšia možnosť z prírodných vlákien pre stredne veľké domáce koberce. Je všestranný a mimoriadne odolný.

Ručne tkaná morská tráva - treba počítať s nepravidelnosťami vo väzbe, ide predsa o prírodný remeselný výrobok.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});