Astronomická SUMA za pohreb kráľovnej Alžbety II.: Horibilná čiastka len za bezpečnostné opatrenia, a to ešte nie je všetko!

Bývalá kráľovná Spojeného kráľovstva Alžbeta II. (†96)  zomrela 8.9.2022 na svojom obľúbenom škótskom zámku Balmoral, ako najdlhšie slúžiaca ...

Bývalá kráľovná Spojeného kráľovstva Alžbeta II. (†96) zomrela 8.9.2022 na svojom obľúbenom škótskom zámku Balmoral, ako najdlhšie slúžiaca britská panovníčka.

Fotogaléria

Po úmrtí jej milovaného manžela princa Philipa z 9.4.2021 tak v ostrovnej krajine opäť zavládla pochmúrna nálada. Smrťou Alžbety II. britská vláda vyhlásila desaťdňový štátny smútok.

Štátny pohreb sprevádzaný všetkými vojenskými poctami (označený ako Londýnsky most) sa konal 19.9.2022 v Kaplnke sv. Juraja na hrade Windsor. Sumu za pohreb zverejnil aj web cnbc.com.

Zlaté pravidlo Alžbety II. PORUŠENÉ! To, čo kráľovná striktne dodržiavala až do svojej smrti, Kate robiť nebude Zobraziť článok

Jej oficiálny štátny pohreb so zármutkom sledoval celý svet. Podľa nových zverejnených údajov sa vyšplhali náklady na cca 162 miliónov libier (približne 186,5 milióna €).  Jednotlivé rezorty sa na sume podieľali nasledovne:

  • ministerstvo vnútra 73,68 milióna GBP,
  • ministerstvo kultúry, médií a športu 57,42 milióna GBP,
  • ministerstvo dopravy 2,565 milióna GBP,
  • ministerstvo zahraničných vecí 2,096 milióna GBP,
  • ministerstvo obrany 2,89 milióna GBP.

Kráľovná Alžbeta II.
Na kráľovninej truhle sa objavilo niečo nečakané: Je to dobré znamenie, tvrdia mnohí! Zobraziť článok

Náklady vlády v Škótsku predstavovali 18,8 milióna libier. Ústredné ministerstvo financií Spojeného kráľovstva uviedlo, že táto suma bola preplatená.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});