Kofeín ako tajná zbraň pri ZHADZOVANÍ kilogramov? Odborníci hovoria jasne, nasledujúce triky skutočne FUNGUJÚ!

Prinášame užitočné tipy, ako rýchlejšie spaľovať tuky a netrpieť pri tom.

Prinášame užitočné tipy, ako rýchlejšie spaľovať tuky a netrpieť pri tom.

Fotogaléria

Kofeín u mnohých potláča chuť do jedla a navodzuje pocit sýtosti, čo pomáha znižovať príjem kalórií. Treba si však uvedomiť, že samotná konzumácia kávy bez zmeny stravovania a životného štýlu nezaručí, že kilá pôjdu dolu. 

Pravidelná pestrá strava

Strava by mala obsahovať dostatočné množstvo živín, vitamínov a minerálov na udržanie zdravia. Čo sa týka frekvencie jedál, odporúča sa jesť 3 – 5-krát denne a zachovávať rovnomerný príjem kalórií po celý deň.

Robíte počas dňa a tesne PRED SPANÍM tieto chyby? Potom sa nečudujte, že ste pribrali! Tipy, ako spoľahlivo podporiť chudnutie počas noci Zobraziť článok

Väčšina odborníkov sa zhoduje, že to nesmieme preháňať s veľkými porciami. Medzi jedlami by mal byť aspoň 2- až 3-hodinový odstup, rovnako sa odporúča jesť pomaly, dôkladne žuť a jedlo si vychutnávať. Určite môžete občas aj zhrešiť – dopriať si sladkosť či mastnejšie jedlo.

Ako naštartovať metabolizmus

"V prvom rade si treba uvedomiť, že metabolizmus prebieha v tele nepretržite. Tieto procesy môžu niekdy prebiehať rýchlejšie, niekedy pomalšie a správne sa to nazýva miera metabolizmu. Ide vlastne o množstvo energie, ktoré organizmus potrebuje na svoje fungovanie, a to môže byť väčšie alebo menšie.

Ak teda hovoríme o ambícii mať rýchlejší metabolizmus, v skutočnosti hovoríme o jeho vyššej miere, teda vyššom energetickom výdaji. A ten je možné dosiahnuť cvičením a naberaním svalov postupným zvyšovaním náročnosti, niektorými jedlami ako štipľavým korením či kofeínom a zvýšením podielu bielkovín v strave, ktoré majú v porovnaní so sacharidmi a tukmi výrazne vyšší termický efekt," upresňuje športový tréner Martin Paulík.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});