Čo si ráno kladiete na TANIER a čo máte v pohári? Ak sa krátko po prebudení správate takto, nečudujte sa, že ste PRIBRALI!

Premýšľali ste niekedy nad tým, ako to, čo ráno pijete a jete ovplyvňuje vaše telo? Že nie? Tak sa na to pozrime.

Premýšľali ste niekedy nad tým, ako to, čo ráno pijete a jete ovplyvňuje vaše telo? Že nie? Tak sa na to pozrime.

Fotogaléria

Rýchlosť metabolizmu sa líši od človeka k človeku. Je ovplyvnená viacerými faktormi, vrátane telesnej váhy, kondície či veku a v neposlednom rade tým, čo si vkladáte do úst.

Fráza "ráno robí deň" nie je náhodná. Raňajky sú v súvislosti s činnosťou metabolizmu skutočne veľmi dôležitým momentom, preto si zaslúžia vašu zvýšenú pozornosť. 

Štúdia odhalila, na koľkú hodinu majú nastavený budík šťastní ľudia: Uff, toto dá zabrať, ale stojí to za to! Zobraziť článok

Vynechávate raňajky? Robíte chybu! 

Stručne, látková premena alebo metabolizmus je energetická výmena, pri ktorej telo prijíma a spracováva živiny potrebné k svojmu fungovaniu, teda k životu. A keďže metabolizmus je potrebný aj na dýchanie ako také a správnu funkciu krvného obehu, pôsobí nepretržite 24 hodín, áno, aj keď spíte či odpočívate. 

S pribúdajúcim vekom sa však "unavuje", čo má za následok pomalšie spaľovanie kalórií a následné rýchlejšie priberanie. Dobrou správou je, že jeho kondíciu do určitej miery dokážete ovplyvniť, napríklad správnym stravovaním a pravidelným pohybom.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});